Sergiu Băhăian a rămas fără avocatul angajat

Sergiu Băhăian, suspectat că ar fi comandat uciderea a patru persoane, a fost dus, vineri dimineaţă, la Tribunalul Constanţa, cu propunerea de arestare preventivă, dar audierea sa a fost amânată pentru ora 15.00, după ce avocatul acestuia, Alexandru Pantea, nu l-a mai reprezentat în instanţă.

178 afișări
Imaginea articolului Sergiu Băhăian a rămas fără avocatul angajat

Sergiu Băhăian a rămas fără avocatul angajat

Avocatul Alexandru Pantea a spus că nu şi-a putut apăra clientul în faţa magistraţilor din două motive: nu a fost anunţat de procurori că Sergiu Băhăian va fi dus la tribunal, precum şi pentru faptul că avea semnat un contract de a-l reprezenta pe acesta doar pe parcursul audierilor de la DIICOT.

"Am fost angajat să îl asist pe parcursul audierilor la Parchet, pe baza unui contract, dar nu am încheiat un contract de prestări serviciii definitiv şi nu pot munci fără să fiu plătit. Dar nu este numai asta. Eu le solicitasem ieri (joi - n.r.) procurorilor efectuarea unei expertize psihiatrice în cazul lui Şlepac şi aşteptam ca Băhăian să fie prezentat cu propunerea de arestare abia după efectuarea acesteia. Procurorii însă l-au dus direct la tribunal şi nici măcar nu m-au anunţat. Eu plecasem deja spre Bucureşti, unde lucrez la alt caz, când m-au sunat să mă prezint în instanţă. Nu se face aşa ceva", a declarat Alexandru Pantea.

El s-a declarat convins că Sergiu Băhăian va primi un nou mandat de arestare preventivă, după cel primit la Slobozia.

Alexandru Pantea nu a exclus însă posibilitatea, în cazul în care Sergiu Băhăian va primi vineri mandat de arestare preventivă, de a-l reprezenta pe acesta la apel.

În aceste condiţii, Tribunalul Constanţa a amânat pentru ora 15.00 judecarea propunerii de arestare preventivă formulată pe numele lui Sergiu Băhăian, după ce avocatul numit din oficiu a solicitat termen pentru studierea dosarului.

Sergiu Băhăian a fost audiat, miercuri şi joi, la DIICOT Constanţa, fiind acuzat de instigare la omor, în cazul uciderii lui Ionel Ulezu şi Petrică Captalan, constituire a unui grup infracţional organizat şi înşelăciune cu un prejudiciu de 500.000 de euro.

Avocatul lui Sergiu Băhăian ceruse, joi, procuroriilor DIICOT Constanţa, atât pentru clientul său, cât şi pentru Valentin Şlepac, efectuarea expertizelor psihiatrice şi testarea celor doi cu detectorul de minciuni.

De asemenea, potrivit avocatului Alexandru Pantea, în cursul audierilor de joi de la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Constanţa, clientul său a semnat un proces-verbal prin care a declarat că nu este de acord să fie confruntat cu Valentin Şlepac, fiind epuizat fizic şi psihic.

Sergiu Băhăian este în prezent arestat preventiv, alături de alte trei persoane - Edward Mărculescu, Mihai Dăscălete şi Gheorghe Teleagă - pentru înşelăciune şi constituire a unui grup infracţional organizat, într-un caz instrumentat de anchetatorii din Slobozia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici