Undă verde pentru achiziţionarea a încă cinci avioane F-16. Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea care prevede cumpărarea a cinci avioane de luptă F-16, în cadrul programului „Avion multirol al Forţelor Aeriene”, informează Administraţia Prezidenţială.

1026 afișări
Imaginea articolului Undă verde pentru achiziţionarea a încă cinci avioane F-16. Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea

Undă verde pentru achiziţionarea a încă cinci avioane- F16. Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea

Pe 11 decembrie Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, proiectul de lege care prevede achiziţionarea a cinci avioane de luptă F-16, în cadrul programului „Avion multirol al Forţelor Aeriene”. Aeronavele vor fi achiziţionate de la Guvernele Republicii Portugheze şi SUA.

Programul „Avion multirol al Forţelor Aeriene” a fost aprobat de CSAT.

Proiectul de lege adoptat de către deputaţi prevede continuarea dezvoltării capabilităţii operaţionale aeriene cuprinse în Etapa de tranziţie iniţială a Concepţiei de realizare graduală a capabilităţii de apărare aeriană în cadrul programului „Avion multirol al Forţelor Aeriene”.

„Propunerea legislativă are ca obiect continuarea dezvoltării capabilităţilor operaţionale aeriene cuprinse în Etapa de tranziţie iniţială a Concepţiei de realizare graduală a capabilităţii de apărare aeriană în cadrul programului Avion multirol al Forţelor Aeriene. Intevenţiile legislative vizează atribuirea contractelor de achiziţie pentru pachetul de 5 avioane de la Guvernul Republicii Portugheze şi a pachetului de bunuri şi servicii complementar de la Guvernul Statelor Unie ale Americii, precum şi faptul că se introduc derogări de la prevederile art. 173, art. 174 şi ale art. 176 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală”, potrivit actului normativ.

De asemenea, propunerea mai prevede ca Ministerul Apărării Naţionale să trimită personal militar pentru îndeplinirea unor misiuni în afara teritoriului naţional, pentru executarea, îndeosebi, a activităţilor de instruire, operare, mentenanţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
iohannis,
f16,
avioane

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici