Unii cu boicotul, alţii cu susţinerea. Şeful ONU va participa la deschiderea Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing

Secretarul general al Naţiunilor Unite, Antonio Guterres, a declarat joi că va participa la deschiderea Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing, luna viitoare, cu mesajul că evenimentul "trebuie să fie un instrument de pace în lume", informează Reuters.

187 afișări
Imaginea articolului Unii cu boicotul, alţii cu susţinerea. Şeful ONU va participa la deschiderea Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing

Unii cu boicotul, alţii cu susţinerea. Şeful ONU va participa la deschiderea Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing

Prezenţa sa confirmată are loc în contextul în care SUA au iniţiat un boicot diplomatic pentru a protesta faţă de situaţia drepturilor omului din China, la care s-au alăturat Australia, Marea Britanie, Canada şi Japonia. China neagă încălcările drepturilor şi a condamnat boicotul ca fiind o trădare a principiilor olimpice.

„Jocurile Olimpice sunt un eveniment extrem de important şi este un eveniment care simbolizează rolul sportului de a aduce oamenii împreună şi de a promova pacea", a declarat Guterres reporterilor.

„În acest context strict şi fără nicio dimensiune politică, intenţionez să fiu prezent la deschidere - cu acest mesaj că Jocurile Olimpice trebuie să fie un instrument pentru pace în lume", a mai spus el.

Grupuri pentru drepturile omului şi parlamentari americani au cerut Comitetului Internaţional Olimpic să amâne Jocurile şi să le mute dacă China nu pune capăt la ceea ce Statele Unite consideră genocid împotriva etnicilor uiguri şi a membrilor altor grupuri minoritare musulmane.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici