Unitate Funcţională pentru Arşi, înfiinţată la Spitalului Clinic de Urgenţă „Bagdasar-Arseni” din Bucureşti

  • Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a aprobat luni înfiinţarea Unităţii Funcţionale pentru Arşi din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă „Bagdasar-Arseni” din Bucureşti.
  • Aprobarea vine ca urmare a solicitării unităţii sanitare de modificare a structurii.
129 afișări
Imaginea articolului Unitate Funcţională pentru Arşi, înfiinţată la Spitalului Clinic de Urgenţă „Bagdasar-Arseni” din Bucureşti

FOTO: Facebook Spitalul Clinic de Urgenta "Bagdasar-Arseni"

Potrivit Ministerului Sănătăţii, Unitatea Funcţională pentru Arşi din cadrul spitalului cuprinde spaţii pentru tratamentul pacienţilor cu arsuri. Unitatea are sală de operaţii, sală de pansamente, spaţiu pentru sterilizare, sală pentru baie terapeutică a pacienţilor arşi şi trei rezerve individuale de terapie intensivă.

Spaţiile în care au fost investite fonduri de la Primăria Sectorului 4 au fost dotate cu aparatură şi instrumentar de ultimă generaţie achiziţionate de Ministerul Sănătăţii.

„Cele trei paturi funcţionau pentru tratarea pacienţilor cu arsuri în cadrul secţiei ATI din Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar-Arseni”. A fost necesară modificarea structurii unităţii şi alinierea la reglementările normativului în vigoare (OMS 476/2017) în vederea aprobării funcţionării acestora pentru tratarea pacienţilor cu arsuri severe”, au anunţat reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

În prezent, la nivel naţional există 24 de paturi de adulţi pentru mari arşi, în spitale din Bucureşti, Timişoara şi Iaşi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici