Universităţile Bucureşti şi Babeş-Bolyai, într-un top internaţional, dar nu printre primele 500

Universitatea din Bucureşti şi Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca au fost incluse în ediţia din 2009 a clasamentului Times Higher Education – QS World University Rankings al celor mai bune instituţii de învăţământ superior din lume, dar nu se află în primele 500.

142 afișări
Imaginea articolului Universităţile Bucureşti şi Babeş-Bolyai, într-un top internaţional, dar nu printre primele 500

Universitatea Babeş-Bolyai (Imagine: Lucian Muntean/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat de luni al Universităţii din Bucureşti, această instituţie s-a situat, per ansamblu, între locurile 500 şi 600 în clasamentul amintit, după ce timp de trei ani consecutiv s-a plasat pe locurile 400 şi 500.

Times Higher Education plasează Universitatea din Bucureşti, la selecţia pe domenii, pe locul 288 la Știinţele naturii.

Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, plasată după locul 600, este menţionată pentru prima oară în acest top, a precizat sursa citată.

"Ceea ce merită a fi reţinut este că Universitatea Bucureşti şi Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca sunt singurele instituţii de învățământ superior din România care se plasează în acest top internaţional", potrivit comunicatului.

Preşedintele Traian Băsescu a criticat frecvent învăţământ superior, menţionând că niciuna din universităţile din România nu se plasează în primele 500 universităţi din lume.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici