Unora le creşte leafa chiar şi în criză! Ce salarii s-au majorat cel mai mult şi în ce domenii?

Potrivit datelor INS, la nivel naţional, cea mai semnificativă creştere salarială a avut loc în domeniul extractiei de petrol şi gaze naturale, unde câştigurile au înregistrat, în septembrie, un avans de aproximativ 39%.

30 afișări
Imaginea articolului Unora le creşte leafa chiar şi în criză! Ce salarii s-au majorat cel mai mult şi în ce domenii?

Unora le creşte leafa chiar şi în criză! Ce salarii s-au majorat cel mai mult şi în ce domenii? (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

Astfel, câştigul salarial mediu net a crescut cu 1.125 de lei, de la 2.897 de lei la peste 4.000 de lei, ca urmare a acordarii de premii ocazionale, ca de exemplu prime de vacanţă, prima pentru "Ziua Petrolistului" sau diferite prime trimestriale.
În acest context, salariile din industria extractivă per total au avut un avans de 350 de lei, deşi tot în acest sector economic s-a înregistrat şi una dintre cele mai semnificative scăderi salariale, respectiv în extracţia cărbunelui superior şi inferior, unde salariul mediu net s-a diminuat cu 295 de lei.
Citeşte mai multe despre creşterile salarile pe timpul crizei pe www.incont.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici