Unsprezece cetăţeni turci care vroiau să intre ilegal în România, prinşi la vama Oancea

Autoritatea Naţională a Vămilor (ANV) informează că au fost prinşi, marţi, la vama Oancea 11 cetăţeni turci care vroiau să intre ilegal în România, ei fiind transportaţi de un conaţional într-o rulotă.

5 afișări


Potrivit sursei citate, lucrătorii vamali din cadrul Biroului vamal Oancea şi poliţiştii de frontieră din cadrul PTF Oancea i-au descoperit ascunşi în autorulota condusă de un cetăţean turc, rezident în Germania, pe cei 11 cetăţeni turci. Marţi, în jurul orelor 5.00, la PTF Oancea-judeţul Galaţi, s-a prezentat pe sensul de intrare în România, conducând o autorulotă marca Mercedes, înmatriculată în Germania, un cetatean turc, rezident in Germania, însoţit de o cetăţeană germană.

Lucrătorii vamali din cadrul Biroului vamal Oancea şi poliţiştii de frontieră au hotărât efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport.
Astfel, in partea din spate a autorulotei, sub o placă ce susţinea saltelele care formau trei paturi, au fost descoperite, ascunse, 11 persoane.

"Din verificări, a rezultat că cei în cauză sunt cetăţeni turci, toţi bărbaţi, cu vârste cuprinse între 20 şi 46 de ani. În cadrul cercetărilor preliminare s-a stabilit faptul că cei 11 turci au intrat legal în Republica Moldova şi intenţionau să tranziteze, ascunşi în autorulotă, teritoriul României, cu destinaţia finală Germania şi Franţa", susţine sursa citată.

La terminarea controlului vamal al autorulotei, inspectorii vamali nu au mai constatat alte bunuri sau valori nepermise la intrarea în ţară. Cetăţenii turci sunt cercetăţi de poliţiştii de frontieră pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei, respectiv trafic de migranţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici