Marile festivaluri, Untold şi Electric Castle, anulate în 2020. Organizatorii spun că nu au cerut anularea evenimentelor

  • Organizatorii spun că nu au cerut anularea evenimentelor
  • Bogdan Gheorgiu, ministrul Culturii: „Biletele îşi păstrează valabilitatea până la următorul spectacol”
  • Organizatorii nu vor fi obligaţi să dea banii înapoi participanţilor
7020 afișări
Imaginea articolului Marile festivaluri, Untold şi Electric Castle, anulate în 2020. Organizatorii spun că nu au cerut anularea evenimentelor

Untold şi Electric Castle ar putea fi anulate prin lege

UPDATE
 
Organizatorii spun că nu au cerut anularea evenimentelor. Ei spun că au cerut să ştie dacă pot să-şi organizeze sau nu evenimentele. Iar dacă pot să le organizeze, în ce condiţii. 
 
"Sunt nişte lămuriri pe care le cerem din luna martie, timp în care am încercat să le explicam autorităţilor că industria noastră nu poate funcţiona din 30 în 30 de zile. Lamuririle respective ajută întreaga industrie de evenimente din Romania,  nu doar pe EC sau Untold."
 
 
Marile festivaluri din România, Untold şi Electric Castel, au fost anulate anul acesta. Cei care şi-au achiziţionat deja bilete le pot păstra pentru anul viitor sau pot primi la schimb vouchere pentru alte evenimente culturale. 
 
Organizatorii de mari festivaluri ne-au solicitat insistent să emitem noi un act normativ prin care să anunţăm că nu mai sunt permise organizarea de evenimente cu participare de peste 1000 de persoane cel puţin până la 1 septembrie, pentru că asta i-ar ajuta pe ei în rezilierea contractelor.", a afirmat ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu. 
 
Deşi organizatorii celor două evenimente nu au ieşit cu declaraţii oficiale, Bogdan Gheorghiu spune că cei care au cumpărat deja bilete nu vor primi banii înapoi, ci se vor căuta alte soluţii. 
 
"Acele bilete îşi păstrează valabilitatea până la următorul spectacol. Dacă respectivul nu doreşte să meargă la următorul spectacol se analizează posibilitiatea transformării biletelor în vouchere cu care să se poată participa la un alt eveniment cultural", a mai spus ministrul.
 
Astăzi a avut loc o întâlnire cu reprezentanţii artelor teatrale la Palatul Victoria. În urma discuţiilor, Guvernul ar putea permite organizarea unor spectacole în aer liber, cu condiţiia ca numărul de participanţi să nu fie mai mare de 400 de persoane. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici