Unul din muncitorii răniţi în accidentul de la Oradea Plaza este în continuare în stare gravă

Starea unuia din cei trei muncitori răniţi, joi, după ce o porţiune de beton din construcţia mall-ului Oradea Plaza s-a prăbuşit, este în continuare gravă, în timp ce starea celorlalte două victime s-a ameliorat, a declarat, vineri, directorul medical al Spitalului Judeţean Oradea, dr. Cornel Popa.

79 afișări
Imaginea articolului Unul din muncitorii răniţi în accidentul de la Oradea Plaza este în continuare în stare gravă

Unul din muncitorii răniţi în accidentul de la Oradea Plaza este în continuare în stare gravă (Imagine: Mediafax Foto)

Singura victimă a cărei stare este în continuare gravă este Dorin Sava, un tânăr de 29 de ani, internat joi după-amiază cu ruptură de splină, traumatism toraco-abdominal şi diverse contuzii, hemoragie internă puternică.

"Pacientul a fost internat cu tensiune zero. A fost foarte grav. În sala de operaţie i-au scos 3,5 litri de sânge din abdomen şi aproape un litru din cutia toracică şi a suferit o intervenţie chirurgicală prin care i s-a îndepărtat splina, organ afectat în urma accidentului", a declarat Cornel Popa.

După intervenţia chirurgicală, tânărul a fost transferat în secţia de terapie intensivă şi respiră cu ajutorul aparatelor.

“În această dimineaţă (vineri - n.r.) s-a trezit, a şi vorbit un pic, este mai bine", a spus doctorul Popa.

Cel de-al doilea munictor rănit, Florea Perţa, în vârstă de 38 de ani, diagnosticat cu fractură la ambele călcâie, se află internat la secţia de ortopedie şi, potrivit medicilor, este în afara oricărui pericol.

Tot în afara oricărui pericol este şi Geczi Csaba, muncitorul de 33 de ani diagnosticat cu contuzie minoră cranio-cerebrală. Acesta se află la secţia de neurochirurgie. "Pacientul respectiv a fost rănit doar uşor. Nu şi-a pierdut nicio clipă cunoştinţa, va rămâne încă internat, însă numai pentru supraveghere", a afirmat directorul medical al spitalului.

O porţiune de beton din construcţia mall-ului Oradea Plaza s-a prăbuşit, joi, o persoană murind şi alte trei fiind rănite.

Citeşte şi:

Oradea: Trei răniţi şi un mort după prăbuşirea unei porţiuni dintr-o construcţie (Video)

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici