Unul din ultimii doi supravieţuitori din România ai Holocaustului a murit. Ce mesaj a transmis ambasadorul Israelului în România pe pagina sa de Facebook

Unul din ultimii doi supravieţuitori din România ai Holocaustului, Yanko Zuckerman, a murit din cauza coronavirusului, a anunţat ambasadorul Israelului în România, David Saranga.

1050 afișări
Imaginea articolului Unul din ultimii doi supravieţuitori din România ai Holocaustului a murit. Ce mesaj a transmis ambasadorul Israelului în România pe pagina sa de Facebook

Sursa foto: Facebook / David Saranga

David Saranga, ambasadorul Israelului în România a anunţat pe pagina sa de Facebook că supravieţuitorul Holocaustului, unul dintre ultimii doi supravieţuitori ai „Trenurilor Morţii” Mayash din România a a murit, vineri, la vârsta de 98 de ani.

„Ar fi putut muri de foame, de sete, de boli şi torturi prin care a trecut în perioada Holocaustului, dar în această seară (vineri seara – n.r.) a fost copleşit de coronavirus. Cu doar două luni în urmă am sărbătorit a 98-a aniversare împreună, am glumit, ne-am îmbrăţişat şi am discutat despre politică şi Israel, ţară pe care o iubea atât de mult. Yanko Zuckerman a fost un om fericit, plin de putere sufletească care a iubit viaţa”, a scris David Saranga.

În iunie 1941, aproximativ 13,000 de evrei au fost ucişi de militarii şi unităţile de poliţie româneşti în timpul Pogromului de la Iaşi. Aproximativ 2,500 de evrei au fost expulzaţi în trenuri supraaglomerate.

Peste 1.400 de evrei au murit în timpul călătoriei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici