Unul dintre militarii răniţi vineri în Afganistan a fost trimis la Landstuhl

Unul dintre cei trei militari români răniţi vineri în Afganistan a fost operat la spitalul din Kandahar şi se află în drum spre Centrul Medical Regional Landstuhl din Germania, pentru "investigaţii de specialitate", iar ceilalţi doi militari au fost externaţi, precizează MApN.

47 afișări
Imaginea articolului Unul dintre militarii răniţi vineri în Afganistan a fost trimis la Landstuhl

Unul dintre militarii răniţi vineri în Afganistan a fost trimis la Landstuhl (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Doi dintre militarii din Elementul Naţional de Sprijin (NSE) dislocat în Kandahar, răniţi vineri, au fost externaţi de la spitalul militar din Kandahar, precizează MApN.

Astfel, sergentul Marian Muscăloiu a fost externat în ziua producerii incidentului, iar sergentul major Cristian Mostoc a fost externat duminică. Cei doi militari se află la recuperare medicală la subunitate.

În schimb, sergentul Marius Bertoni Taifas a fost operat la spitalul din Kandahar şi se află în drum spre Centrul Medical Regional Landstuhl din Germania, pentru investigaţii de specialitate.

Conducerea Ministerului Apărării Naţionale urmăreşte cu atenţie evoluţia stării de sănătate a militarilor răniţi, fiind alături de familiile acestora.

Trei militari români au fost răniţi, vineri, în Afganistan, în urma unui atac cu rachetă.

Elementul Naţional de Sprijin, format din 33 de militari, şi-a început misiunea în Afganistan în luna octombrie. În prezent, Armata României are dislocaţi în Afganistan aproximativ 1050 de militari, care acţionează, preponderent, în provinciile Zabul şi Kandahar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici