Unul dintre răniţii de la Petrila a avut două accidente rutiere cu două luni înainte de explozii

Unul dintre răniţii după exploziile de la mina Petrila, Nicolae Iordache, fost fotbalist la Jiul Petroşani, a mai fost implicat în ultimele două luni în două accidente rutiere, fără victime, conform unor surse.

67 afișări
Imaginea articolului Unul dintre răniţii de la Petrila a avut două accidente rutiere cu două luni înainte de explozii

Unul dintre răniţii de la Petrila a avut două accidente rutiere cu două luni înainte de explozii (Imagine: Mediafax Foto)

Iordache, 38 de ani, a evoluat, în perioada junioratului, 1987-1990, şi în primul an de seniorat, la formaţia Jiul Petroşani, în cariera sa mai trecând pe la echipele Minerul Lupeni şi Minerul Uricani. Foşti coechipieri de-ai lui îl caracterizează ca pe un fotbalist ghinionist, care nu a avut norocul să fie remarcat de echipele mari.

El este unul dintre cei cinci mineri care au fost duşi la Spitalul de Chirurgie Plastică şi Arsuri din Bucureşti, având arsuri pe 80 la sută din suprafaţa corpului.

Fundaşul dreapta al echipei Minerul Lupeni, Daniel Isfan, 28 de ani, fost coechipier şi coleg în mină timp de patru ani cu Nicolae Iordache, a fost şocat de accident şi speră ca fostul său coleg să-şi revină cât mai repede. "Iordache este un băiat extraordinar. Îl cunosc mai mult ca şi coleg. Am lucrat patru ani cu el la mină la Petrila. S-a lăsat târziu de fotbal pe la 30 şi ceva de ani. Am fost şocat când am auzit ce a păţit. Sper să scape cu viaţa. Bun fotbalist. A fost golgheter pe la toate echipele la care a jucat. Era, cum se spune, un vârf de gura porţii", a spus Isfan.

Vicepreşedintele clubului Jiul Petroşani, Marian Spiru, îşi aduce aminte de Iordache ca de un atacant care semăna la stilul de joc cu Rodion Cămătaru. "Printre minerii răniţi se află şi un fost jucător de la Minerul Lupeni, Minerul Uricani şi care a cochetat şi cu Jiul, este vorba de Nicolae Iordache. Un jucător în stilul lui Cămătaru", a spus Spiru.

Fostul coleg de la juniorii echipei Jiul Petroşani al lui Nicolae Iordache, Ilie Botezaru, îl compară pe acesta cu fostul atacant al echipei Steaua, Victoraş Iacob. "A fost un jucător extraordinar. Semăna cu Iacob de la Steaua. Avea detentă, lovea foarte bine mingea cu capul", a spus Botezaru.

Două explozii au avut loc, sâmbătă, în mina Petrila. În urma deflagraţiilor, 12 mineri şi salvatori au murit, iar alţi 14 au fost răniţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici