Unul dintre românii de pe vasul de croazieră plasat în carantină este manager de cazinou

Unul dintre pasagerii români de pe vasul de croazieră plasat în carantină în Venezuela este o româncă în vârstă de 29 de ani, manager al cazinoului de pe vas, iar cel de-al doilea cetăţean român este, cel mai probabil, tot membru al echipajului.

53 afișări
Imaginea articolului Unul dintre românii de pe vasul de croazieră plasat în carantină este manager de cazinou

Ocean Dream (Imagine: Stefan Grotsch)

Românca Oana Gyorgy lucrează de mai mult timp pe nave de croazieră. Ea s-a îmbarcat împreună cu soţul ei, de naţionalitate chiliană, pe acest vas la începutul anului, a declarat pentru MEDIAFAX tatăl tinerei, Nicolae Gyorgy.

"Fiica mea este manager la cazinoul de pe vas iar soţul ei este crupier. S-au îmbarcat în ianuarie", a declarat Nicolae Gyorgy, precizând că din ceea ce ştie din discuţiile cu fiica sa cel mai probabil şi celălalt cetăţean român este tot membru al echipajului.

"Acum două săptămâni mi-a spus că a fost foarte răcită din cauza aerului condiţionat, dar i-a trecut. Între timp, a răcit soţul ei. I-au trimis analizele la Stockholm, pentru a verifica dacă este vorba despre gripă AH1N1, dar rezultatele au fost negative", precizează Gyorgy.

Potrivit acestuia, vinerea trecută, la bordul navei s-a îmbarcat un nou lot de pasageri. Aceştia au plecat în cursă de sâmbătă iar duminică au început să se simtă rău.

"Ea îmi spunea de vreo 16 membri ai echipajului care ar fi bolnavi. Îmi spune şi că au vrut să debarce pasagerii în Venezuela şi nu au primit permisiunea. Aşteptau să le trimită la bord medici şi medicamente. Acum am citit în presă că au debarcat 381 de persoane, dar la bord sunt peste 1.200", explică Nicolae Gyorgy, acesta adăugând că, din cauza conexiunii slabe, are dificultăţi în a o contacta telefonic pe fiica sa.

Cel puţin 50 de străini, între care şi doi cetăţeni români, se află la bordul vasului de croazieră Ocean Dream plasat în carantină în Venezuela din cauza gripei A H1N1, a anunţat Agencia Boliviariana de Noticias, în pagina electronică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici