UPDATE Cod roşu de vreme severă, emis de ANM. Două judeţe lovite de vijelii/ Fânar din Suceava lovit de trăsnet

Mai multe localităţi din judeţul Suceava se află sub avertizare nowcasting Cod roşu de grindină, ploi torenţiale şi vijelii. Un fânar cu 10 tone de fân a fost lovit de trăsnet, tot în Suceava.

12960 afișări
Imaginea articolului UPDATE Cod roşu de vreme severă, emis de ANM. Două judeţe lovite de vijelii/ Fânar din Suceava lovit de trăsnet

Cod roşu de vreme severă emis de ANM. Două judeţe lovite de vijelii

Până la ora 14.45, în Frasin, Stulpicani, Vama şi Frumosu, judeţul Suceava, se anunţă grindină de dimensiuni medii şi mari, averse torenţiale ce vor acumula peste 40 l/mp, vijelie puternică şi frecvente descărcări electrice.
 
De altfel, un trăsnet a aprins un fânar în localitatea Dorna Candrenilor. În depozit se aflau 10 tone de fân. Au intervenit pompierii militari dorneni, împreună cu Serviciul voluntar pentru situaţii de urgenţă din localitate, şi au lichidat incendiul. Nu s-au înregistrat victime.
 
Totodată, anumite zone ale judeţelor Maramureş, Alba, Suceava, Satu Mare şi Bistriţa-Năsăud sunt vizate, până la ora 14.00, de alerte Cod portocaliu de averse torenţiale care vor acumula 35...40 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină şi intensificări ale vântului.
 
O localitate din judeţul Suceava şi zona de munte a Maramureşului se află sub avertizare nowcasting Cod roşu de furtuni. Până la ora 13.20, sunt anunţate ploi abundente, vijelii şi grindină.

În localitatea Cârlibaba din judeţul Suceava şi în zona de munte a Maramureşului se vor semnala averse torenţiale ce vor acumula peste 35...40 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină şi intensificări ale vântului.

În ultima oră, aici s-au acumulat peste 40 l/mp de averse.

Alte zone ale judeţelor Maramureş şi Suceava sunt vizate, până la ora 13.00, de un Cod portocaliu de averse torenţiale care vor depăşi 35...40 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină, intensificări ale vântului.

O alertă meteo este valabilă pentru jumătate din ţară. Au fost emise Coduri portocaliu şi galben. Luni se anunţă caniculă în Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei. Până marţi seara vor fi în vigoare şi alerte meteo de ploi, grindină şi vijelii.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
cod roşu,
vijelii,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici