UPDATE: Elev din Teleorman, ARESTAT după ce a lovit o profesoară/ Alţi trei au nota la purtare scăzută

Unul dintre elevii care au lovit o profesoară la Şcoala Poroschia din judeţul Teleorman a fost arestat preventiv, joi, pentru 30 de zile. Decizia luată joi după-amiază de Judecătoria Alexandria nefiind definitivă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

5229 afișări
Imaginea articolului UPDATE: Elev din Teleorman, ARESTAT după ce a lovit o profesoară/ Alţi trei au nota la purtare scăzută

Unul dintre elevii din Teleorman care au lovit o profesoară a fost reţinut/ Trei elevi au nota la purtare scăzută la patru

UPDATE 15.40 Magistraţii Judecătoriei Alexandria au decis să aprobe solicitarea procurorilor şi au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe 30 de zile, pentru elevul în vârstă de 16 ani.

Acesta fusese reţinut pentru 24 de ore, miercuri, fiind acuzat de lipsire de libertate şi loviri sau alte violenţe.

Decizia magistraţilor din Alexandria nu este definitivă.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Teleorman, Alexandra Dragole declara, corespondentului MEDIAFAX, că anchetatorii au extins cercetările în cazul băiatului în vârstă de 16 ani, ajungând la concluzia că acesta a săvârşit şi infracţiunea de lipsire de libertate.

Totodată, în urma anchetei, pentru acte de violenţă fizică şi verbală asupra unui cadru didactic s-a stabilit sancţionarea cu mustrare scrisă şi scăderea mediei la purtare la patru pentru trei elevi implicaţi direct în actul de agresiune, precum şi observaţie individuală pentru ceilalţi elevi prezenţi în clasă în momentul săvârşirii actului de violenţă, care au avut o atitudine pasivă.

Săptămâna trecută, în mediul online au circulat imagini filmate într-o şcoală din comuna Poroschia, judeţul Teleorman, în care o profesoară a fost batjocorită şi lovită de elevi. În clasă se aflau şi alţi elevi, dar nimeni nu a intervenit, iar elevul care a filmat a folosit cuvinte jignitoare.

Profesoara agresată este cadru didactic suplinitor la Şcoala Poroschia şi este în primul an de învăţământ. A susţinut examenul de titularizare anul acesta şi a obţinut media 8. Cum nu a găsit catedră titularizabilă, a optat pentru mai multe ore de suplinitor în mai multe şcoli.

Clasa în care a avut loc incidentul este cunoscută ca fiind una cu probleme, iar din efectivul de 14 elevi, 12 au luat parte la hărţuirea cadrului didactic, arată inspectorii ISJ.

În urma incidentului, profesoara a refuzat să depună plângere penală la Poliţie, iar Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman nu poate lua decizia mutării profesoarei la altă şcoală, astfel că aceasta va preda, în continuare, la clasa cu probleme.

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) a cerut Guvernului măsuri de protecţie pentru profesori, după cazul din Teleorman.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Teleorman, Alexandra Dragole a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că anchetatorii au extins cercetările în cazul băiatului în vârstă de 16 ani, ajungând la concluzia că acesta a săvârşit şi infracţiunea de lipsire de libertate.

”Cel în vârstă de 16 ani a fost reţinut după ce s-au extins cercetările în vederea săvârşirii şi a infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal. Urmează ca, în cursul zilei de astăzi (joi - n.r.) să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere corespunzătoare”, a afirmat reprezentantul IPJ Teleorman.

Totodată, în urma anchetei, pentru acte de violenţă fizică şi verbală asupra unui cadru didactic s-a stabilit sancţionarea cu mustrare scrisă şi scăderea mediei la purtare la patru pentru trei elevi implicaţi direct în actul de agresiune, precum şi observaţie individuală pentru ceilalţi elevi prezenţi în clasă în momentul săvârşirii actului de violenţă, care au avut o atitudine pasivă.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici