Urgenţă medicală: Un tânăr cu arsuri grave, transportat în străinătate de o aeronavă Spartan

O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni de evacuare medicală, efectuează marţi o misiune umanitară de urgenţă pe ruta Otopeni-Mihail Kogălniceanu-Bruxelles, pentru transferul unui pacient, în vârstă de 21 de ani, cu arsuri grave.

402 afișări
Imaginea articolului Urgenţă medicală: Un tânăr cu arsuri grave, transportat în străinătate de o aeronavă Spartan

Intervenţie a Forţelor Aeriene Române: O aeronavă Spartan transportă în Belgia un tânăr cu arsuri grave

„Pacientul, asistat pe timpul zborului de către o echipă medicală SMURD şi de o echipă medicală militară, este transportat la un spital din Belgia. Misiunea se efectuează la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne”, informează MApN, printr-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, aeronava este operată de către un echipaj format din comandorul Emil Tecuceanu, căpitan-comandorul Cornel Mladin, locotenent-comandorul Daniel Motoroiu, maistrul militar Gabriel Preducă, maistrul militar Bogdan Zaharia, maiorul medic Daniel Nică şi plutonierul asistent Georgel Grigore.

Totodată, echipajul medical SMURD este format din doctorul Ionuţ Murguleţ şi asistentul Loredana Chircă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici