Urgenţa Spitalului Huşi, închisă din nou după ce medicul detaşat şi-a dat şi el demisia

Compartimentul de Primiri Urgenţe de la Spitalul Huşi, unitate care deserveşte peste 70.000 de locuitori, va fi închis din nou, după ce şi-a dat demisia şi medicul coordonator detaşat de la Vaslui în urmă cu mai puţin de o lună, atunci când fostul şef al structurii a demisionat în urma unui scandal.

182 afișări
Imaginea articolului Urgenţa Spitalului Huşi, închisă din nou după ce medicul detaşat şi-a dat şi el demisia

Urgenţa Spitalului Huşi, închisă din nou după ce medicul detaşat şi-a dat şi el demisia (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Spitalul Municipal Huşi, unitate medicală ce deserveşte peste 70.000 de locuitori din zona de est a judeţului Vaslui, va rămâne definitiv fără Compartiment de Primiri Urgenţe (CPU), după ce, doar într-o singură lună, doi medici care au coordonat activitatea acestei structuri şi-au dat, pe rând, demisia din funcţie.

Primul medic care a renunţat la postul de şef al CPU a fost Gabriela Ababei, după ce a fost amendată cu 1.500 de lei de către comisia de anchetă desemnată de Ministerul Sănătăţii în cazul fetiţei moarte în condiţii suspecte la 40 de minute de la internare. În consecinţă, odată cu expirarea perioadei de 15 zile de preaviz al medicului, CPU Huşi a fost închis la începutul lunii noiembrie.

În urma intervenţiei conducerii spitalului huşean, Compartimentul de Primiri Urgenţe a fost redeschis după mai bine de o săptămână, prin detaşarea unui medic de urgenţă de la Spitalul Judeţean Vaslui, cu rol de coordonator al activităţii acestei structuri. Acesta a rezistat însă în funcţie mai puţin de o lună, el înaintându-şi demisia, cel mai probabil în urma unor conflicte cu un alt medic din unitatea medicală, dintr-o altă secţie.

"Acum medicul care era detaşat de la Vaslui se află în perioada legală de preaviz. După data de 12 decembrie, CPU se va închide, şi cred că de această dată definitiv. Va fi foarte greu pentru populaţie, pentru că toate urgenţele vor fi direcţionate, după caz, către spitalele din Vaslui şi Iaşi”, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX managerul Spitalului Municipal Huşi, Lucia Rotaru.

În mai puţin de jumătate de an, cinci medici şi-au dat demisia din activitate de la Spitalul Municipal Huşi, unitatea fiind implicată, în toamna acestui an, într-un scandal medical, după ce o fetiţă de patru ani a murit la 40 de minute de la internare. Astfel, mai multe instituţii şi persoane responsabile de buna desfăşurare a actului medical au fost sancţionate de comisia desemnată de Ministerul Sănătăţii cu amenzi cuprinse între 1.000 şi 25.000 de lei, pentru nerespectarea procedurilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici