Urmaşii revoluţionarilor timişoreni protestează, legaţi cu lanţuri, în faţa instanţei supreme

Membri ai organizaţiei "Urmaşii Eroilor-Martiri din Timişoara" protestează, luni, marţi şi miercuri, legaţi cu lanţuri în faţa sediului instanţei supreme, nemulţumiţi de amânarea procesului Revoluţiei de la Timişoara, în care sunt judecaţi generalii Stănculescu şi Chiţac, până pe 15 septembrie.

17 afișări
Imaginea articolului Urmaşii revoluţionarilor timişoreni protestează, legaţi cu lanţuri, în faţa instanţei supreme

Urmaşii revoluţionarilor timişoreni protestează, legaţi cu lanţuri, în faţa instanţei supreme (Imagine: arhiva Mediafax Foto)

Reprezentanta protestatarilor, Mihaela Ferchel, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că o delegaţie a protestatarilor va cere Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) un nou termen în acest dosar în cel mult o lună, nu în 15 septembrie, cum a stabilit instanţa supremă.

De asemenea, urmaşii revoluţionarilor vor propune magistraţilor ca procesul să aibă loc la Timişoara, pentru că unora dintre părţile din proces le este greu să se deplaseze, fiind imobilizaţi în cărucioare.

Aceasta a precizat şi că organizaţia are autorizaţie pentru proteste în faţa sediului ICCJ pentru luni, marţi şi miercuri, între orele 10.00 şi 14.00.

Persoanele prezente în sala de judecată la termenul, de luni, al procesului în care generalii Stănculescu şi Chiţac sunt judecaţi pentru genocid au început să ţipe şi să adreseze cuvinte triviale judecătorilor instanţei supreme, după ce aceştia au amânat procesul pentru 15 septembrie.

La începutul înfăţişării de luni, avocatul părţilor civile, Liliana Poenaru, a solicitat instanţei supreme amânarea cu o oră a judecării dosarului, pentru ca toţi clienţii săi, care de-abia sosiseră în Gara de Nord, să poată ajunge la proces.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici