Ursuleţi de pluş pe post de mame-surogat, la Maternitatea din Braşov

Maternitatea din Braşov a fost dotată cu incubatoare moderne prevăzute cu ursuleţi de pluş speciali care împrumută mirosul mamelor şi le oferă siguranţă nou-născuţilor din incubator, în perioada în care mamele nu se află lângă ei.

743 afișări
Imaginea articolului Ursuleţi de pluş pe post de mame-surogat, la Maternitatea din Braşov

Ursuleţi de pluş pe post de mame-surogat, la Maternitatea din Braşov (Imagine: Mediafax Foto)

Secţia de Reanimare a maternităţii a fost dotată cu 11 incubatoare de ultimă generaţie, lămpi de foto-terapie şi un ecograf expert, unic în România care poate depista aproape orice fel de malformaţie congenitală încă din timpul sarcinii.

Fiecare incubator este prevăzut şi cu un ursuleţ de pluş care are capacitatea de a înlocui pentru o perioadă mama copilului. Dacă mama ţine la piept ursuleţul, acesta preia mirosul acesteia şi îi transmite o stare de siguranţă nou-născutului, potrivit Laurei Oţelea, asistentă şefă la Secţia de Nou Născuţi.

"Ursuleţul are darul de a-i linişti pe copii, mai ales pe cei născuţi prematur. Şi pentru mamă există un efect pishologic deoarece ea are încredere că lasă copilul în siguranţă", a spus Oţelea.

Aparatura de ultimă generaţie, în valoare de un milion de euro, a fost achiziţionată prin intermediul unui program de colaborarea între Guvernul român şi cel elveţian.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici