Urziceni: Forţele de ordine au descins la locuinţele unor membri ai lumii interlope

Zeci de poliţişti şi jandarmi au făcut, luni dimineaţă, descinderi la locuinţele mai multor persoane din Urziceni cunoscute ca făcând parte din lumea interlopă, unele dintre ele cu antecendente penale, iar în urma percheziţiilor au fost ridicate săbii şi cuţite folosite la infracţiuni.

241 afișări
Imaginea articolului Urziceni: Forţele de ordine au descins la locuinţele unor membri ai lumii interlope

Urziceni: Forţele de ordine au descins la locuinţele unor membri ai lumii interlope (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Ialomiţa, zeci de poliţişti şi jandarmi au făcut descinderi şi percheziţii în nouă locuinţe, operaţiunile desfăşurându-se în baza autorizaţiilor eliberate de procurorii Parchetului Urziceni.

Multe dintre persoanele la domiciliile cărora au fost făcute descinderi au antecedente penale, iar şase dintre ele au fost implicate în scandalul de săptămâna trecută de la Urziceni, dintre două grupări rivale. Cele şase persoane au fost duse la sediul Poliţiei Urziceni pentru audieri.

"La această oră, şase persoane au fost aduse la sediul Poliţiei municipiului Urziceni pentru audieri şi cercetări, iar în urma percheziţiilor au fost găsite şi ridicate arme albe, precum săbii şi cuţite. La acţiune participă reprezentanţii IGPR, IPJ Ialomiţa şi de la DPIR, unele dintre percheziţii fiind în curs de desfăşurare. Este posibil ca numărul celor aduşi la Poliţie să crească în următoarele ore", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Ialomiţa.

Conform sursei citate, persoanele respectrive sunt suspectate de infracţiuni precum distrugeri şi tâlhărie.

Trei persoane implicate în scandalul între două familii din municipiul Urziceni au fost arestate preventiv, sâmbătă, pentru ultraj contra bunelor moravuri, loviri şi alte violenţe, declara purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Ialomiţa, Daniela Salaoru.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Ialomiţa declara atunci că activităţile de căutare a celorlalţi învinuiţi continuă. Totodată, dispozitivele de poliţişti şi jandarmi pentru supravegherea şi menţinerea ordinii publice sunt menţinute în zona Urziceni.

Scandalul între două familii din municipiul Urziceni a izbucnit, miercurea trecută, pe fondul unor neînţelegeri mai vechi între membrii acestora. Mai multe persoane implicate în scandal au fost audiate la sediul Poliţiei din localitate.

Conducerea Poliţiei Române a dispus, joi, realizarea unei anchete interne privind modul în care a acţionat Poliţia Municipiului Urziceni în aplanarea incidentului stradal spontan produs între cele două familii.

Vineri, după finalizarea anchetei, s-a decis declanşarea procedurii cercetării prealabile în cazul şefului Poliţiei Municipiului Urziceni şi a adjunctului acestuia, "în vederea stabilirii existenţei sau inexistenţei abaterii disciplinare de neglijenţă manifestată în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu şi a dispoziţiilor primite de a şefii ierarhici".

De asemenea, s-au luat măsuri şi împotriva şefului Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Urziceni şi a unui ofiţer de la Inspectoratul de Poliţiei al Judeţului (IPJ) Ialomiţa.

În urma anchetei interne, efectuate de o echipă investigativă complexă, formată din specialişti ai Direcţiei de Control Intern şi ai Direcţiei Poliţiei de Ordine Publică din cadrul Poliţiei Române, s-a stabilit că evenimentul s-a desfăşurat în două faze distincte, prima având loc imediat după sesizarea primită la Poliţie de la un cetăţean din oraş.

Anchetatorii au stabilit că în această fază, poliţiştii au aplanat conflictul existent, au efectuat cercetarea la faţa locului, au condus persoanele implicate la sediul Poliţiei pentru audieri şi au solicitat Inspectoratului de Poliţiei al Judeţului Ialomiţa efective suplimentare pentru gestionarea situaţiei.

Cea de-a doua fază a început după demararea audierilor, când, potrivit echipei investigative, forţele aflate la sediul Poliţiei Municipiului Urziceni au avut o "atitudine pasivă şi nu au stopat acţiunile agresive ale grupului de persoane turbulente care s-au adunat în apropierea sediului Poliţiei, fapt ce s-a soldat cu rănirea a trei persoane".

Descinderile de la Urziceni, sub directa coordonare a şefului IJP Ialomiţa

 

Descinderile care au avut loc, luni dimineaţa, la Urziceni s-au desfăşurat sub coordonarea şefului IJP Ialomiţa, comisarul de poliţie Stan Bîtlan, percheziţiile survenind scandalului de săptămâna trecută dintre două grupuri, când s-au folosit arme.

Luni dimineaţa, în municipiului Urziceni au avut loc nouă descinderi la domiciliile persoanelor implicate în evenimentul din 21 ianuarie din localitate, după ce poliţiştii au făcut investigaţii în dosarul penal întocmit ca urmare a scandalului, precum şi în alte dosare existente ce îi priveau pe participanţii la scandal, informează Poliţia Română.

"La aceste activităţi au fost angrenate efective de poliţie din toate structurile operative ale Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ialomiţa, dar şi luptători ai Serviciului Independent de Intervenţii şi Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi Detaşamentul Poliţiei pentru Intervenţie Rapidă Ialomiţa", precizează sursa citată.

Alte patru persoane implicate în scandal au fost ridicate de poliţişti

 

Alte patru persoane implicate în scandalul cu arme între două grupări rivale care a avut loc săptămâna trecută la Urziceni au fost ridicate, luni, de poliţişti, în urma unor descinderi şi percheziţii făcute la locuinţele acestora.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Ialomiţa, inspector Daniela Salahoru, alte patru persoane implicate în scandalul de la Urziceni au fost duse la Poliţie, fiind audiate alături de celelalte şase persoane ridicate de poliţişti în cursul dimineţii.

"În prezent, cele zece persoane aduse la sediul Poliţiei municipiului Urziceni sunt audiate, iar cercetările continuă până la elucidarea împrejurarilor în care a avut loc conflictul de miercuri. În urma percheziţiilor au fost găsite şi ridicate arme albe, săbii şi cuţite", a declarat inspector purtătorul de cuvânt al Poliţiei
Ialomiţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici