USR: Avertisment pentru Orban - „DNA-ul Pădurilor” şi celelalte măsuri de mediu sunt nenegociabile

DNA-ul Pădurilor şi celelalte măsuri şi angajamente de mediu reprezintă condiţii ne-negociabile pentru orice coaliţie de guvernare din care USR PLUS va face parte, spune senatorul USR Mihai Goţiu.

945 afișări
Imaginea articolului USR: Avertisment pentru Orban - „DNA-ul Pădurilor” şi celelalte măsuri de mediu sunt nenegociabile

USR: Avertisment pentru Orban - „DNA-ul Pădurilor” şi celelalte măsuri de mediu sunt nenegociabile

Conform senatorului Mihai Goţiu, în România, 25.000 de persoane îşi pierd viaţa în fiecare an din cauza bolilor provocate de poluare.

„Una dintre cauzele majore ale ratei de mortalitate cauzate de COVID-19 din România, mult peste media europeană, sunt şi aceste boli respiratorii cauzate de poluare. Iar dincolo de suferinţa umană, imposibil de cuantificat financiar, stau pierderile economice, de asemenea, uriaşe: un miliard de euro, în fiecare an, valoarea lemnului tăiat ilegal, anual, din pădurile României; 11 miliarde de euro, în fiecare an, costurile sociale de sănătate asociate poluării din marile noastre oraşe. De aceea, afirm fără echivoc: mediul va fi una dintre priorităţile viitoarei guvernări. Punctual, să dau doar un exemplu - şi îi transmit şi domnului Ludovic Orban - că înfiinţarea şi operaţionalizarea DNA-ului Pădurilor, mai exact a Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Mediu, este una dintre condiţiile USR PLUS în lipsa căreia nu putem avea o eventuală coaliţie de guvernare”, spune senatorul Mihai Goţiu.

Mihai Goţiu enumeră câteva dintre măsurile programului de guvernare USR PLUS privind mediul care vor fi condiţii obligatorii pentru partenerii dintr-o viitoare coaliţie de guvernare: „Împădurim România”, o lege pentru interzicerea tăierilor de păduri în parcurile naţionale, creşterea suprafeţelor ariilor naturale protejate până la 30% din suprafaţa ţării, realizarea Catalogului Pădurilor Virgine şi protejarea lor, implementarea Hărţilor Inspire ori protejarea râurilor şi a surselor de apă curată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici