Vacanţele românilor, lovite de criză

Peste jumătate dintre români au renunţat la vacanţele din acest an, le-au amânat pentru sezonul de iarnă sau au preferat destinaţii ieftine, în contextul în care bugetele de călătorie au scăzut pe fondul crizei, potrivit unui sondaj online efectuat de agenţia de turism TravelBiz.

16 afișări
Imaginea articolului Vacanţele românilor, lovite de criză

Vacanţele românilor, lovite de criză (Imagine din arhivă; Cătălina Filip/Mediafax Foto)

Astfel, 12,3% dintre persoanele care au participat la sondaj au declarat că au fost nevoite să renunţe la concediul din acest an din cauza crizei, 4,4% şi-au amânat vacanţele pentru sezonul de iarnă, iar 39% dintre respondenţi au ales o destinaţie ieftină, se arată în sondajul TravelBiz.

Pe de altă parte, 15% dintre români susţin că nu au resimţit efectele crizei, iar 47% au reuşit să nu îşi restrângă cheltuielile, în perioada următoare fiind convinşi însă că vor fi nevoiţi să o facă.

În ceea ce priveşte modalităţile prin care turiştii îşi organizează vacanţele, 53% dintre participanţii la sondaj au ales serviciile unei agenţii de turism, peste 75% dintre aceştia cumpărând pachete integrale de servicii.

Sondajul TravelBiz a fost realizat online în perioada 15 iulie - 15 august.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici