Vaccinare în România. Mai puţin de un milion de persoane pe listele de aşteptare. Gheorghiţă: „Nu reflectă intenţia de vaccinare”

  • De la începutul etapei a treia de vaccinare, 15 martie, există un număr relativ constant de peste 750.000 de persoane pe listele de aşteptare.
  • Peste 200.000 de persoane au fost deja programate pentru vaccinare.
1777 afișări
Imaginea articolului Vaccinare în România. Mai puţin de un milion de persoane pe listele de aşteptare. Gheorghiţă: „Nu reflectă intenţia de vaccinare”

Vaccinare în România. Mai puţin de un milion de persoane pe listele de aşteptare. Gheorghiţă: „Nu reflectă intenţia de vaccinare”

Numărul persoanelor înscrise în listele de aşteptare nu reflectă intenţia de vaccinare, spune coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă.

Întrebat, marţi, ce are de gând să facă pentru a creşte încrederea oamenilor în vaccinare, în condiţiile în care sunt mai puţin de un milion de români pe listele de aşteptare, Valeriu Gheorghiţă a răspuns că de la începutul etapei a treia, 15 martie, există un număr relativ constant de peste 750.000 de persoane pe listele de aşteptare.

Peste 200.000 de persoane au fost deja programate pentru vaccinare, iar mai mult de 310.000 persoane au fost notificate, ceea ce arată că există o dinamică.

Practic dacă noi rămânem la o listă de aşteptare de peste 750.000 de persoane, în condiţiile în care zilnic preluăm persoane în centre pentru vaccinare, din punctul meu de vedere este în regulă. Desigur că avem un număr mare de persoane care nu au optat să se înscrie pe aceste liste de aşteptare fie că doresc deschiderea altor centre de vaccinare, fie că aşteaptă un alt tip de vaccin, fie sunt persoane care aşteaptă să se vaccineze prin reţeaua de medicină de familie. Deci numărul persoanelor înscrise în listele de aşteptare nu reflectă intenţia de vaccinare”, a afirmat coordonatorul campaniei de vaccinare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici