Vaccinul anti-COVID-19 de la Johnson & Johnson ar putea fi eficient împotriva variantei Delta - STUDIU

  • Vaccinul anti-COVID-19 de la Johnson & Johnson oferă imunitate care durează cel puţin opt luni şi pare să ofere o protecţie adecvată împotriva îngrijorătoarei variante Delta, a declarat compania într-un comunicat de presă, joi seară.
  • Compania a declarat că, pe lângă faptul că o doză de vaccin produce o cantitate de anticorpi rezistenţi, generează şi celule imune numite celule T, care durează opt luni.
3111 afișări
Imaginea articolului Vaccinul anti-COVID-19 de la Johnson & Johnson ar putea fi eficient împotriva variantei Delta - STUDIU

Vaccinul anti-COVID-19 de la Johnson & Johnson ar putea fi eficient împotriva variantei Delta - STUDIU

„Datele actuale pentru cele opt luni studiate până acum arată că vaccinul anti-COVID-19 cu doză unică, Johnson & Johnson, generează un răspuns puternic de neutralizare a anticorpilor care nu scade; mai degrabă, observăm o îmbunătăţire în timp", a declarat dr. Mathai Mammen, şef. de cercetare şi dezvoltare la nivelul vaccinului Janssen J & J.

Dr. Dan Barouch de la Beth Israel Deaconess Medical Center şi Harvard Medical School şi colegii săi au testat sânge prelevat de la 20 de voluntari într-un stadiu incipient, faza 1/2 de studiu a vaccinului, potrivit CNN.

„Aceste date sunt promiţătoare şi liniştitoare", a declarat Barouch.

„Datele au arătat că răspunsurile celulelor T, inclusiv celulele T CD8 + care caută şi distrug celulele infectate, au persistat pe parcursul perioadei de opt luni examinate", a spus compania.

Răspunsul anticorpilor şi celulelor T indică de obicei protecţie, a spus Barouch.
 
Echipa lui Barouch a testat, de asemenea, sângele voluntarilor vaccinaţi împotriva celor mai îngrijorătoare variante ale virusului, inclusiv varianta Delta sau B.1.617.2 descoperită pentru prima dată în India, varianta B.1.351 sau Beta văzută prima dată în Africa de Sud şi P. 1 sau varianta Gamma răspândită în Brazilia.
 
„Vedem o acoperire robustă a anticorpilor neutralizanţi a variantei”, a spus Barouch. Anticorpii neutralizanţi sunt proteinele sistemului imunitar care inactivează un virus înainte ca acesta să se poată replica.
 
„O doză unică de vaccin anti-COVID-19 de la Johnson & Johnson  a generat anticorpi neutralizanţi împotriva vnor variante îngrijorare a SARS-CoV-2, care s-au dezvoltat în timp, inclusiv împotriva variantei Delta din ce în ce mai răspândită şi mai transmisibilă (B.1.617.2), Beta parţial rezistentă la neutralizare (B.1.351), variantele Gamma (P.1) şi altele, inclusiv Alpha (B.1.1.7), Epsilon (B.1.429), Kappa (B.1.617.1 ) şi variantele D614G, precum şi tulpina originală SARS-CoV-2", a spus compania.
 
Separat, o echipă Janssen din Olanda a studiat sângele preluat de la opt voluntari vaccinaţi în studiul de fază 3 al companiei şi a găsit rezultate similare împotriva variantelor.
 
J&J a spus că nu va fi necesară o a doua doză sau doza de rapel a vaccinului. Dr. Anthony Fauci a fost de acord. „În ceea ce priveşte ideea de creştere, se vorbeşte mult despre asta - dar chiar acum cred că trebuie să ne amintim că, de fapt, vaccinul J&J este un vaccin extrem de eficient, care a fost recomandat foarte clar şi a primit un autorizaţie de utilizare de urgenţă ", a declara Fauci, care este directorul Institutului Naţional de Alergii şi Boli Infecţioase.
 
Cu toate acestea, J&J, împreună cu Institutul Naţional de Sănătate al SUA, testează serul pentru a vedea dacă administrarea a două doze de vaccin va oferi o protecţie mai bună.
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici