Vaccinul anti COVID-19, privit cu neîncredere în România. Comunicarea e ineficientă în lipsa unui element-cheie

  • Neîncrederea în insituţii provoacă neîncredere în vaccinare
  • Artist plastic: Nu mă vaccinez pentru că nu pricep de ce trebuie să fac asta
  • Expert: E nevoie de comunicatori proaspeţi, cu credibilitate.
1230 afișări
Imaginea articolului Vaccinul anti COVID-19, privit cu neîncredere în România. Comunicarea e ineficientă în lipsa unui element-cheie

Românii se vor vaccina şi nu prea. Oricum nu ar avea cu ce, deocamdată, pentru că vin doar 10 mii de doze. Dar nu asta ar fi problema cea mai mare, ci proasta comunicare din partea autorităţilor. Specialiştii spun că încrederea este elementul-cheie atunci când vine vorba despre convingerea publicului ezitant în faţa unei teme atât de importante, precum vaccinarea.

Dana, artist plastic, spune că a ales să nu se vaccineze. Decizia a luat-o în forul ei interior, după ce a asistat luni de zile la bâlbâiala autorităţilor.

„Nu că nu doresc. Nici măcar nu intenţionez. Nimeni nu mă poate face să pricep de ce trebuie să fac lucrul acesta. Nu-mi prezintă autorităţile încredere. Streinu Cercel îmi spunea cum să te duci la tăticul cu punga-n pungă şi cum să-ţi laşi lucrurile la uşă, să fugi la baie şi după aia să-ţi arzi lucrurile.”

Şi experţii în comunicare cred că unul dintre factorii care provoacă încertitudine îl reprezintă comunicatorii slabi. Şi mai rău este că această neîncredere se dezvoltă în contextul unei perioade politice agitate.

„E foarte important să aduci în faţă comunicatori proaspeţi şi credibili. Poţi să ai dreptate câteodată, pe un anumit dosar, pe fond, şi pentru simplul fapt că tu eşti un communicator uzat, politic sau altfel, într-o expertiză de nişă, pur şi simplu oamenii să nu te mai placă şi să n-aibă încredere în tine. Este foarte greu să avem în momentul de faţă actori politici care să vină spună: OK, o luăm de la zero. Avem o problemă de sănătate, asta este singura soluţie; e curată, este eficientă, e totul bine, mergeţi pe mâna noastră!”, explică analistul Radu Magdin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici