Vaccinul anti-COVID. România primeşte în martie 2,7 milioane de doze, majoritatea AstraZeneca. Câte vaccinuri Pfizer şi Moderna ajung în ţară

  • În luna martie, România primeşte 2,7 milioane de doze de vaccin, cele mai multe doze fiind de la AstraZeneca.
  • Pentru aprilie, se speră la un minim de 3,1 milioane de doze, spune secretarul de stat Andrei Baciu, vicepreşedinte CNCAV.
3622 afișări
Imaginea articolului Vaccinul anti-COVID. România primeşte în martie 2,7 milioane de doze, majoritatea AstraZeneca. Câte vaccinuri Pfizer şi Moderna ajung în ţară

Baciu a declarat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că cele mai multe dintre dozele de vaccin pe care le va primi România sunt de la AstraZeneca.

„Referitor la dozele de vaccin care o să sosească în perioada următoare până la finalul lunii martie, aşa cum spuneam şi data trecută, avem un total de peste 2,7 de doze de vaccin. O să menţionez doar totalul pentru fiecare tip de vaccin. Pentru vaccinul produs de către BioNTech/Pfizer 1.112.000, pentru cel produs de Moderna – 268.000 şi pentru cel produs de AstraZeneca 1.300.000 de doze pentru luna martie”, a spus Andrei Baciu.

Pentru luna aprilie, Andrei Baciu a spus că sunt aşteptate în ţară minimum 3.128.000 doze de vaccin.

De asemenea, în jurul datei de 11 martie, Agenţia Naţională a Medicamentului se va pronunţa referitor la vaccinul produs de către Johnson&Johnson şi, dacă va fi avizat, vor fi primite doze şi în România, potrivit secretarului de stat Andrei Baciu.

Etapa a III-a de vaccinare. Valeriu Gheorghiţă a anunţat, marţi, 9 marti, că populaţia generală din nouă localităţi cu rata de infectare de peste 4,5 poate să se programeze deja la vaccinare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici