Vaccinul Pfizer reduce cu 68% spitalizarea din cauza COVID la copiii cu vârste între 5 şi 11 ani

Vaccinul Pfizer reduce cu 68% spitalizarea din cauza Covid-19 la copiii cu vârste între 5 şi 11 ani şi cu 40% în cazul adolescenţilor, arată cel mai nou studiu american, făcut în timpul valului Omicron.

147 afișări
Imaginea articolului Vaccinul Pfizer reduce cu 68% spitalizarea din cauza COVID la copiii cu vârste între 5 şi 11 ani

Copiii cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani care au primit vaccinul Pfizer au avut cu 68% mai puţine şanse de a fi spitalizaţi în timpul valului Omicron din Statele Unite decât copiii nevaccinaţi, potrivit unui studiu.

Adolescenţii cu vârste cuprinse între 12 şi 18 ani care au primit două doze de vaccin au avut cu aproximativ 40% mai puţine şanse de a fi spitalizaţi în timpul aceluiaşi val, a constatat un studiu condus de oameni de ştiinţă de la Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) şi de la Spitalul de Copii din Boston.

Acesta a fost publicat în New England Journal of Medicine, potrivit Reuters.

Riscul unor forme grave ale bolii a fost cu aproape 80% mai mic pentru cei copiii vaccinaţi.

Studiul a analizat pacienţii vaccinaţi şi nevaccinaţi cu şi fără COVID la 31 de spitale din 23 de state.

Vaccinul a dat rezultate mai bune împotriva variantei Delta a coronavirusului, care a circulat anul trecut. Eficacitatea vaccinului împotriva spitalizării la adolescenţi atunci când această variantă era dominantă a fost de aproximativ 93%, a constatat studiul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
vaccin,
copii,
covid

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici