Vadim, în faţa instanţei: Lăsaţi-mă să vorbesc. Nu sunt deocamdată închis

Europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor a cerut marţi, de mai multe ori, în faţa instanţei Tribunalului Bucureşti, să fie lăsat să vorbească, precizând că nu este "deocamdată închis", în urma intervenţiilor sale judecătorul ameninţând că va evacua sala.

264 afișări
Imaginea articolului Vadim, în faţa instanţei: Lăsaţi-mă să vorbesc. Nu sunt deocamdată închis

Corneliu Vadim Tudor (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

În momentul în care completul de judecată i-a permis să îşi susţină punctul de vedere în procesul în care contestă excluderea din PRM, Vadim Tudor a afirmat că simte că "asistă la o piesă de teatru absurd".

"Aceştia sunt nişte oameni care vor să fure creaţia mea, opera mea. I-am dus de patru ori în Parlamentul României şi de patru ori în Parlamentul European. I-am făcut deputaţi, senatori şi primari şi acum, când nu mai am ce să le ofer, s-au coalizat împotriva mea", s pus Vadim Tudor, în faţa instanţei.

Ulterior, după terminarea şedinţei, Corneliu Vadim Tudor a spus că se încearcă tergiversarea dosarului de către membrii PRM.

"Este ridicol. Se trage de timp, nu se prezintă documentele solicitate. Cineva are interesul să se perpetueze această stare de confuzie. Voi câştiga acest proces", a reclamat europarlamentarul.

Actualul lider al PRM, Gheorghe Funar, a fost prezent, şi el, la Tribunalul Bucureşti. El nu a luat cuvântul în sala de judecată, însă a declarat, în faţa reprezentanţilor mass-media, că Vadim Tudor vrea să vândă, în mod ilegal, un steag ce i-a aparţinut lui Avram Iancu.

"Steagul se află acum la o casă de licitaţii. Am făcut plângere la Parchetul General, ţinând seama că domnul Corneliu Vadim Tudor încă mai este, câteva zile sau câteva săptămâni, eurodeputat, pentru că am aflat că i s-a cerut să îşi dea demisia ori dacă nu, îl vor exclude din Parlamentul European, pentru evaziune fiscală de peste 500.000 de euro, pe care a făcut-o acolo. La Parchetul General este într-o fază înaintată acest dosar de evaziune fiscală", a spus Funar.

Referitor la aceste acuzaţii, Vadim Tudor a declarat că nu deţine niciun steag ce i-a aparţinut lui Avram Iancu, fiind vorba despre un "prapur bisericesc".

"Steagul lui Avram Iancu este într-un muzeu şi există unul singur. Are culorile albastru, galben şi roşu, pe orizontală. (...) Mi s-a dăruit în nume personal, pentru că sunt colecţionar. E un prapur bisericesc. S-a crezut că este unul dintre drapelele din legiunea lui Avram Iancu. Nu am vândut nimic şi chiar dacă vindeam, e dreptul meu, pentru că sunt colecţionar", a argumentat europarlementarul.

Marţi, la termenul în procesul în care Corneliu Vadim Tudor contestă excluderea din PRM, judecătorul a precizat că şedinţa a fost ultima în care s-au discutat probele existente la dosar.

Următorul termen în acest dosar a fost fixat pentru 26 noiembrie.

La 27 iulie, în cadrul Congresului PRM organizat la Alba Iulia, s-a hotărât excluderea din partid a lui Corneliu Vadim Tudor, prin vot deschis, înregistrându-se doar patru voturi împotrivă şi trei abţineri, din totatul celor aproximativ 700 de delegaţi prezenţi. Tot atunci, Gheorghe Funar a fost ales în funcţia de preşedinte al PRM, cu 530 de voturi din cele 667 valabil exprimate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici