Vâlcea: Autorităţile încearcă săparea unui dig la Mateeşti pentru oprirea sterilului

Autorităţile locale din comuna Mateeşti, judeţul Vâlcea, au început, joi, să sape un dig în zona alunecării de teren de la halda de steril Panga Nord, care pune în pericol casele oamenilor, pentru a încerca stoparea scurgerii sterilului către locuinţe.

32 afișări
Imaginea articolului Vâlcea: Autorităţile încearcă săparea unui dig la Mateeşti pentru oprirea sterilului

Vâlcea: Autorităţile încearcă săparea unui dig la Mateeşti pentru oprirea sterilului (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Nicolae Stănişor, primarul comunei Mateeşti, a spus că digul va fi săpat, cu un excavator, pe o distanţă de 100 de metri în zona caselor pentru a se încerca oprirea sterilului, iar lucrarea ar putea fi gata sâmbătă.

Potrivit primarului, în zonă continuă evacuarea celei de a opta gospodării care aparţine familiei Adrian Golescu.

"Familia Golescu şi-a dat acceptul să plece din zonă pentru că nu mai e cale de întoarcere. Pompierii lucrează acum la scoaterea bunurilor din locuinţa familiei Golescu şi a anexelor din gospădărie, demolarea locuinţei nu a început încă. Un profesor universitar care a venit ieri în zonă şi a studiat alunecarea ne-a spus că halda va înainta într-o perioadă mai mare de timp peste toate casele care mai sunt aici", a spus Nicolae Strănişor.

Ultimele măsurători făcute joi în zona haldei arată că sterilul se află la 15 metri de cursul pârâului Tărâia şi la 27 de metri de casele oamenilor.

Începând din 9 februarie, din cauza alunecării de teren autorităţile au evacuat opt gospodării, iar 16 persoane sunt sinistrate.

Alunecarea de teren de la halda de steril Panga Nord din comuna Mateeşti, judeţul Vâlcea, care a distrus, luna trecută, şapte case din satul Turceşti şi a staţionat în ultimele două săptămâni, a început, de luni, să pună din nou în pericol patru case.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici