Vâlcea: O cisternă cu metanol s-a răsturnat pe DN 7

Cisterna încărcată cu 22 de tone de metanol care s-a răstunat, miercuri dimineaţă, pe Valea Oltului, în zona localităţii vâlcene Corbu, a fost repusă pe roţi cu ajutorul unei macarele, iar traficul în zonă a fost reluat pe ambele sensuri, în jurul orei 15.30.

72 afișări
Imaginea articolului Vâlcea: O cisternă cu metanol s-a răsturnat pe DN 7

Vâlcea: O cisternă cu metanol s-a răsturnat pe DN 7 (Imagine din arhivă; Cătălina Filip/Mediafax Foto)

Cisterna încărcată cu metanol a fost repusă pe roţi cu ajutorul unei macarale, după o operaţiune care a durat aproximativ 40 de minute, timp în care traficul a fost complet blocat.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea, Cătălin Popescu, operaţiunea de readucere pe carosabil s-a desfăşurat fără incidente, în condiţii de siguranţă, sub supravegherea pompierilor militari.

La faţa locului s-au aflat poliţişti, specialişti ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, reprezentanţi ai Gărzii de Mediu, ai Autorităţii Rutiere Române şi ai Secţiei Drumuri Naţionale Vâlcea.

Cisterna încărcată cu metanol şi înmatriculată în Slovacia s-a răsturnat, miercuri dimineaţă, în jurul orei 8.15, în localitatea vâlceană Corbu, la kilometrul 209+900 al DN 7, într-o curbă, iar în urma accidentului traficul rutier a fost complet blocat. În jurul orei 11.00, traficul a fost reluat pe o bandă, desfăşurându-se alternativ, sub supravegherea agenţilor de la Poliţia Rutieră Vâlcea.

Din primele cercetări ale poliţiştilor s-a stabilit că şoferul cisternei, de cetăţenie slovacă, nu a adaptat viteza într-o curbă la stânga, a pierdut controlul volanului, iar maşina a lovit un parapet de beton, răsturnându-se pe carosabil, pe partea dreaptă, în aceeaşi direcţie de mers.

În urma accidentului, şoferul a suferit un traumatism cranio-cerebral şi un traumatism toracic, fiind internat la Spitalul Judeţean Vâlcea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici