Vâlcea: Zone inundate din cauza gunoiului aruncat în diguri. A fost găsită chiar o banchetă de maşină - VIDEO

Două zone din Râmnicu Vâlcea au fost inundate în prima zi de Paşti după ce canalizarea oraşului a refulat din cauza gunoiului aruncat de oameni direct în diguri, într-o zonă fiind găsită, pe lângă o cantitate mare de gunoi, o banchetă de maşină aruncată sub un pod, care a blocat un canal de scurgere

1934 afișări
Imaginea articolului Vâlcea: Zone inundate din cauza gunoiului aruncat în diguri. A fost găsită chiar o banchetă de maşină - VIDEO

Vâlcea: Zone inundate din cauza gunoiului aruncat în diguri. A fost găsită chiar o banchetă de maşină (Imagine: Luiza Puiu/ Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit datelor furnizate de Primăria Râmnicu Vâlcea, în zonele ”Morilor” şi ”Troianu” din municipiu s-au produs inundaţii în prima zi de Paşte, după ce canalizarea oraşului a refulat din cauza cantităţilor mari de gunoi aruncate de cetăţeni în diguri.

Astfel, în cartierul Morilor angajaţii administraţiei publice au scos dintr-un canal de scurgere cantităţi mari de gunoi menajer, dar şi o banchetă de autoturism aruncată într-un canal şi care a blocat trecerea apei pe sub un pod.

”Nu este prima dată când s-a întâmplat aici ca podul să fie înfundat de gunoaiele pe care le aruncă locuitorii din zonă. O să trecem la nişte controale drastice pentru că nu se poate chiar aşa. Scurgerea a fost obturată în primă fază de o banchetă de maşină, de o banchetă auto. Dacă e posibil aşa ceva! Vorbim de un oraş municipiu reşedinţă de judeţ şi comportamentul este ca în junglă. Îmi pare foarte rău că o spun, în loc să ne vedem liniştiţi de sărbători toată ziua a trebuit să patrulăm între două puncte - problemă ale oraşului”, a afirmat primarul interimar al municipiului Râmnicu Vâlcea, Gigi Matei.

Acesta a afirmat că în situaţia din cartierul Morilor ”nu numai natura este de vină, ci în primul rând şi în procent foarte mare, oamenii”.

O altă zonă a oraşului în care s-au produs inundaţii este ”Troianu”, unde un canal subteran peste care a fost turnat covor asfaltic s-a înfundat, iar pentru desfundarea acestuia este nevoie de spargerea covorului asfaltic.

”Este o lucrare mai dificilă care va fi rezolvată după sărbători”, a mai spus primarul oraşului Râmnicu Vâlcea.

În ceea ce priveşte localităţile unde deşeurile sunt depozitate pe cursurile de apă, ministrul Mediului Attila Korodi a declarat, într-un interviu acordat MEDIAFAX, că există o importantă zonă rurală din România unde "pur şi simplu nu există infrastructură de colectare" şi "unde dacă se montează prima pubelă, deja este o noutate".

El a spus că în prezent sunt semnate contracte pentru implementarea sistemelor de management integrat al deşeurilor, cu finanţare din fonduri europene, în 32 de judeţe şi că este important ca autorităţile locale să-şi asume responsabilitatea de a le duce la bun sfârşit.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici