Valea Prahovei: Se mai schiază în condiţii bune doar pe Valea Dorului şi Kalinderu

Temperaturile ridicate înregistrate în ultima perioadă au dus la topirea stratului de zăpadă pe multe dintre pârtiile din staţiunile de pe Valea Prahovei, în acest week-end doar pârtiile Valea Dorului din Sinaia şi Kalinderu din Buşteni mai oferind condiţii bune pentru schi sau snow-board.

45 afișări
Imaginea articolului Valea Prahovei: Se mai schiază în condiţii bune doar pe Valea Dorului şi Kalinderu

Valea Prahovei: Se mai schiază în condiţii bune doar pe Valea Dorului şi Kalinderu

Multe dintre pârtiile din staţiunile de pe Valea Prahovei sunt parţial impracticabile din cauza temperaturilor mari înregistrate în ultimele zile, care au dus la subţierea stratului de zăpadă şi, pe alocuri, la topirea acestuia.

În staţiunea prahoveană Azuga, stratul de zăpadă de pe pârtii s-a topit în unele porţiuni şi, acolo unde nu s-a topit, măsoară cel mult 15 centimetri. Pârtiile "Sorica Sud" şi "La stână" sunt complet impracticabile, iar pe pârtiile "Sorica" şi "Cazacu" stratul de zăpadă este între 5 şi 15 centimetri, pe unele porţiuni apărând bucăţi de pământ şi gheaţă.

La Sinaia se schiază încă în condiţii bune pe pârtia de mare altitudine "Valea Dorului", situată la cota 2.000, unde stratul de zăpadă măsoară 30 de centimetri, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, şeful Serviciului Salvamont Sinaia, Nae Cojanu. Pârtia "Carp" din această staţiune este parţial impracticabilă, în unele zone sportivii fiind nevoiţi să renunţe la schiuri sau snowboard şi să coboare pe jos.

Pârtia Kalinderu din Buşteni oferă, de asemenea, condiţii bune pentru practicarea sporturilor de iarnă. Potrivit administratorului pârtiei, Ion Vasilescu, la Buşteni au existat rezerve de zăpadă, care în noaptea de joi spre vineri a fost întinsă pe pârtie, astfel încât stratul de zăpadă este uniform pe toată pârtia şi măsoară 30 de centimetri. Ion Vasilescu a precizat că pe Kalinderu se va schia în condiţii bune în acest week-end şi foarte probabil şi la sfârşitul săptămânii viitoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici