Valea Prahovei: Se mai schiază în condiţii foarte bune doar la 2000 de metri

Multe dintre pârtiile din staţiunile de pe Valea Prahovei au devenit impracticabile după ce temperaturile ridicate înregistrate în ultima perioadă au subţiat stratul de zăpadă, în acest week-end iubitorii sporturilor de iarnă preferând pârtia de mare altitudine Valea Dorului din Sinaia.

10 afișări
Imaginea articolului Valea Prahovei: Se mai schiază în condiţii foarte bune doar la 2000 de metri

Valea Prahovei: Se mai schiază în condiţii foarte bune doar la 2000 de metri (Imagine: Mediafax Foto)

Temperaturile ridicate din ultima perioadă au topit zăpada de pe pârtiile din staţiunile de pe Valea Prahovei. În acest week-end se mai schiază pe câteva pârtii din zonă, însă stratul de zăpadă nu depăşeşte 30 de centimetri pe pârtiile situate la altitudini mici, motiv pentru care iubitorii sporturilor de iarnă preferă pârtia de mare altitudine Valea Dorului din Sinaia, situată la 2000 de metri altitudine.

Şeful serviciului Salvamont din Sinaia, Nae Cojanu, a declarat pentru MEDIAFAX că pe pârtia Valea Dorului sunt condiţii foarte bune pentru practicarea schiului şi snowboard-ului. Acesta a precizat că şi pe pârtia Carp din Sinaia se mai poate schia, însă doar pe unele porţiuni, din cauză că zăpada a început să se topească şi pe pârtie au apărut pete de pământ.

Sâmbătă, la orele prânzului, telecabina şi telegondola din Sinaia funcţionau după programul normal, după ce, în ultima perioadă, la fiecare sfârşit de săptămână, telecabina a urcat doar până ca Cota 1 400, fără a-şi continua drumul spre Cota 2 000, din cauza vântului care a suflat cu viteze de peste 100 de kilometri pe oră.

La Buşteni administraţia de la Kalinderu a întins pe pârtie rezervele de zăpadă, astfel încât sâmbătă stratul de pe această pârtie atingea 30 de centimetri, a declarat administratorul pârtiei, Ion Vasilescu. Acesta a precizat însă că numărul turiştilor care vin pe pârtie a scăzut simţitor în ultimele săptămâni.

Nici la Azuga, unde se mai poate schia în condiţii relativ bune pe pârtiile Sorica şi Cazacu, nu sunt prea mulţi turişti. Aceştia spun că profită de faptul că telecabina din Sinaia funcţionează normal şi, în consecinţă, preferă să urce până în Valea Dorului, la Cota 2 000, pentru a schia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici