Valeriu Gheorghiţă: „S-au vaccinat până acum peste 67% din angajaţii sistemului medical. La final vor fi 85%”

  • Până acum s-au vaccinat împotriva Covid peste 67% dintre angajaţii sistemului medical, spune coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19, medicul Valeriu Gheorghiţă.
  • Mai sunt programaţi la vaccinare 42.000 de angajaţi, astfel că procentul va urca la 85%.
1846 afișări
Imaginea articolului Valeriu Gheorghiţă: „S-au vaccinat până acum peste 67% din angajaţii sistemului medical. La final vor fi 85%”

Valeriu Gheorghiţă: „S-au vaccinat până acum peste 67% din angajaţii sistemului medical. La final vor fi 85%”

Valeriu Gheorghiţă a declarat, vineri seară, la Digi24, că până în 14 ianuarie erau vaccinate 167.000 de persoane din cadrul sistemului de sănătate, din 250.000, ceea ce reprezintă 67,5 %.

Mai sunt programaţi 42.000 de angajaţi ai sistemului medical, astfel că se va ajunge la 85% de persoane vaccinate din prima etapă.

„Este o rată mulţumitoare, mai mult decât ne aşteptam. Reprezintă un mesaj de încredere”, a declarat Gheorghiţă.

Totodată, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 a afirmat că se estimează ca în al doilea trimestru, poate sfârşitul lunii martie – începutul lunii aprilie, numărul de doze să fie „considerabil mai mare decât se estima”, pentru că la nivelul Comisiei Europene au crescut dozele contractate: „România şi-a asigurat 20 de milioane de doze doar de la Pfizer până în septembrie, asta înseamnă 10 milioane de persoane vaccinate până în septembrie”.

În cele câteva ore în care a funcţionat, vineri, platforma de programare, s-au programat aproximativ 190.000 de persoane programate, a spus medicul, după ce a primit date proaspete.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici