VIDEO   Valeriu Gheorghiţă: Suntem la debutul valului patru al pandemiei. Când începe vaccinarea cu a treia doză de vaccin

  • Sunt 127 de cazuri noi cu varianta Delta, anunţă coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă.
  • „Suntem pe o pantă ascendentă. Persoanele cu afecţiuni cronice trebuie protejate”, spune medicul.
  • Astfel, se preconizează că în septembrie va începe vaccinarea cu doza a treia de vaccin.
  • S-au înregistrat 5 decese la pacienţi infectaţi cu varianta Delta.
  • În ultima săptămână au fost 26 de cazuri de infecţie cu variantă Delta.
7832 afișări
Imaginea articolului Valeriu Gheorghiţă: Suntem la debutul valului patru al pandemiei. Când începe vaccinarea cu a treia doză de vaccin
Cresc infectările cu varianta Delta în România. Prin urmare, în septembrie este posibil să înceapă vaccinarea cu a treia doză pentru persoanele cu probleme de sănătate sau în vârstă, anunţă coordonatorul campaniei de vaccinare. 

Evoluţia săptămânală a proporţiei cazurilor confirmate cu variantă Delta din numărul total al cazurilor identificate cu variante virale de îngrijorare are un trend crescător, de la o valoare de 1,5% în săptămâna 21, la peste 6,8%, în săptămâna 29. Am observat o creştere de circa 5 ori a numărului de cazuri confirmate cu variantă Delta”, a spus Gheorghiţă. 

Procentul persoanelor vaccinate şi care dezvoltă infecţii cu SARS-CoV-2 este totuşi mai mic: 15 persoane vaccinate s-au infectat (12%). 

Varianta Delta în România 

Sunt 15 judeţe în care au fost identificate cazuri de infectare cu Delta. Cele mai multe cazuri sunt în Bucureşti (32 infectări),  Argeş (23 cazuri), Ilfov (19 cazuri) şi Bacău (17 cazuri).  50% din cazuri se află în 28 de focare, dintre care 22 sunt de familie, iar 6 de colectivitate. 
 
Valeriu Gheorghiţă a anunţat că 42 de cazuri, adică 33%, nu au legătură epidemiologică cu focarele, ceea ce poate însemna că acestea au fost dobândite prin transmitere comunitară. 
 
Momentan, 5 oameni au murit după ce s-au infectat cu varianta Delta. Aceştia nu erau vaccinaţi. Ultimul este al unui bărbat de 56 de ani, din Olt.  
 
Mesajul este cât de poate de clar: există un trend crescător al infectărilor cu variantă Delta, extrem de infecţioasă, ce presupune spitalizare şi forme de boli mai grave”, punctează medicul militar. 
 

Vaccinare anti COVID. Anunţ despre aministrarea celei de-a treia doză 

 
Există discuţii legate de administrarea rapelului - sau, cum este cunoscut, ca cea de-a treia doză - la persoanele care fie au un risc crescut de expunere, şi aici vorbim de categoria personalului medical şi personalului social, şi persoanele care se află în evidenţe cu boli cronice, respectiv persoanele de peste 65 de ani. Este foarte probabil ca din luna septembrie să avem această decizie de a administra doza trei sau rapelul. Practic, ar veni la opt luni de la debutul campaniei de vaccinare”, a precizat Valeriu Gheorghiţă.
 
Conform acestuia, este posibil ca la recomandarea celei de-a treia doze să se ţină cont şi de istoricul de boală al persoanelor.
 
Este foarte probabil să luăm în considerare istoricul de trecere prin boală. Practic, o persoană care are istoric de trecere prin boală şi a fost vaccinată cu două doze nu mai are neapărat indicaţie de a face rapelul cu cea de-a treia doză de vaccin, având în vedere că trecerea prin boală este un element important de activare a răspunsului imun”, a mai spus coordonatorul campaniei de vaccinare. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici