Vama Albiţa: Camionul cu cămile de circ, lăsat să plece (Video)

Camionul în care se aflau cămile de circ din Rusia şi care a fost ţinut peste 36 de ore la graniţa dintre Republica Moldova şi România, în vama vasluiană Albiţa, a fost lăsat, luni seară, să plece spre destinaţie (Bulgaria), după ce documentele de călătorie au fost traduse în română şi engleză.

26 afișări
Imaginea articolului Vama Albiţa: Camionul cu cămile de circ, lăsat să plece (Video)

Vama Albiţa: Camionul cu cămile de circ, lăsat să plece

"Într-adevăr, camionul a fost oprit în vamă pentru odihna şi hrana animalelor, precum şi pentru perfectarea documentelor de tranzit. Chiar dacă nu face parte din activitatea noastră, obligaţiile revenind în totalitate în astfel de situaţii autorităţilor sanitar-veterinare din Vama Albiţa, vă putem spune că li s-a impus celor care însoţeau animalele să traducă documentele de tranzit din limba rusă în limba engleză şi română”, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, inspectorul Manuel Nacu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Vaslui.

Camionul, în care iniţial se aflau 20 de cămile din Republica Kalmykia, a fost oprit, într-o primă fază de vameşii ucraineni pentru două săptămâni. Oficialii de la frontiera rusă au verificat toate documentele şi au permis camionului care transporta animale să iasă din ţară în 31 ianuarie, dar vameşii ucraineni nu i-au permis imediat să tranziteze teritoriul.

Una dintre cămile a murit asfixiată cât a aşteptat la graniţa dintre Ucraina şi Rusia. În 12 februarie, animalelor li s-a permis să tranziteze Ucraina, ajungând în vama românească în dimineaţa de 15 februarie 2009.

Video Ştirileprotv

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici