Vameşii şi poliţiştii comunitari afiliaţi la "Pro Lex" continuă şi marţi greva de solidaritate

Vameşii şi poliţiştii comunitari afiliaţi la Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Vameşilor "Pro Lex" vor continua şi marţi sǎ protesteze faţă de mǎsurile de austeritate ale Guvernului prin participare la greva de solidaritate, dar şi prin mitinguri în stradǎ.

24 afișări
Imaginea articolului Vameşii şi poliţiştii comunitari afiliaţi la "Pro Lex" continuă şi marţi greva de solidaritate

Vameşii şi poliţiştii comunitari afiliaţi la "Pro Lex" continuă şi marţi greva de solidaritate

Astfel, activitatea poliţiştilor comunitari şi a personalului vamal se va restrânge pânǎ la o treime, potrivit obligaţiilor legale, iar poliţistii din cadrul Poliţiei Române şi Poliţiei de Frontierǎ vor purta pe braţ o banderolǎ tricolorǎ, în semn de solidaritate cu toţi ceilalţi bugetari care au drept la grevǎ, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, liderul "Pro Lex", Vasile Lincu.

"De asemenea, ca parte integrantǎ a calendarului de proteste stabilit de Uniunea Sindicatelor Funcţionarilor Publici şi Personalului Contractual «Forţa Legii», membrii «Pro Lex» vor participa şi la mitingurile din municipiile Craiova şi Bacǎu, organizate în colaborare şi cu alte structuri sindicale din administraţie publicǎ, învǎţǎmânt şi sǎnǎtate", a spus Lincu.

Astfel, la Craiova, acţiunea se va desfǎşura între orele 11.00 şi 13.00, pe esplanada Teatrului Naţional, iar la Bacǎu între orele 11.30 şi 13.30, în faţa Instituţiei Prefectului.

Liderul Alianţei "Sed Lex", Vasile Marica, a declarat că luni toate vămile au fost blocate, activitatea fiind închisă până la ora 16.00, în timp ce liderul "Pro Lex", Vasile Lincu, a precizat că vameşii afiliaţi la sindicatul pe care îl conduce el au activitate restrânsă la o treime.

În "Pro Lex" sunt sindicalişti din Direcţia Vamală Craiova (judeţele Dolj, Olt, Vâlcea), Direcţia Regională Bucureşti (Bucureşti, Ilfov, Ialomiţa, Dâmboviţa) şi Direcţia Regională Vamală Iaşi (toate judeţele din est, cu excepţia Galaţi).

La rândul lui, Vasile Marica, liderul Alianţei "Sed Lex", a declarat pentru MEDIAFAX că toate vămile au fost blocate, activitatea fiind închisă până la ora 16.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici