Vanghelie şi Aura Vasile, audiaţi la Parchetul instanţei supreme

Marian Vanghelie şi Aura Vasile au fost audiaţi joi de procurorii Parchetului instanţei supreme, în legătură cu infracţiuni electorale şi, respectiv, fals în declaraţii, potrivit unor surse politice.

80 afișări
Imaginea articolului Vanghelie şi Aura Vasile, audiaţi la Parchetul instanţei supreme

Vanghelie şi Aura Vasile, audiaţi la Parchetul instanţei supreme (Imagine: Montaj foto)

Marian Vanghelie este cercetat de procurorii Parchetului instanţei supreme în două dosare privind infracţiuni electorale şi fals în declaraţii, au declarat, pentru MEDIAFAX, sursele citate.

Aura Vasile este cercetată pentru fals în declaraţii, au precizat sursele citate.

Vanghelie: Am fost audiat ca făptuitor într-un dosar de mită electorală

Marian Vanghelie a declarat la ieşirea din sediul Parchetului ICCJ că a fost audiat "în calitate de făptuitor" într-un dosar în care sunt cercetate mai multe acuzaţii de mită electorală împotriva sa şi a colegilor săi de la conducerea PSD, din timpul campaniei electorale pentru prezidenţiale.

Liderul PSD Bucureşti a spus că procurorii l-au întrebat în legătură cu eventuale infracţiuni de mită electorală din timpul turului doi al campaniei pentru alegerile prezidenţiale din 2009 şi că dosarul a început în urma mai multor sesizări provenite de la "unii colegi".

Marian Vanghelie a mai spus că pe numele său au fost pornite mai multe dosare vizând această infracţiune, "cam 7-8", dar care s-au închis, precizând că acesta ar fi ultimul care a rămas în lucru la procurorii Parchetului instanţei supreme.

Întrebat la ce se referă acuzaţiile din plângerile ce stau la baza acestui dosar, Vanghelie a răspuns: "Unele persoane spun că eu aş fi fost atât în secţii de votare din Bucureşti, cât şi în secţii din Ilfov pentru a oferi mită electorală oamenilor".

Vanghelie a respins ferm aceste acuzaţii, arătând că el nu s-a ocupat cu aşa ceva în timpul celui de-al doilea tur al campaniei pentru alegerile prezidenţiale. El a precizat că, în opinia sa, "nici alţi colegi de la alte partide nu au făcut-o".

Marian Vanghelie a ţinut să precizeze jurnaliştilor care îl aşteptau în faţa sediului Parchetului ICCJ că a fost întrebat de către procurori dacă are cunoştinţă despre alte eventuale cazuri de mită electorală petrecute în timpul celui de-al doilea tur de scrutin pentru prezidenţiale, iar răspunsul său în faţa anchetatorilor a fost: "Nu ştiu că preşedintele Traian Băsescu sau alţi colegi de-ai noştri s-au ocupat cu astfel de chestiuni".

Preşedintele PSD Bucureşti a mai spus că plângerile care au stat la baza acestei anchete au vizat "toată conducerea centrală a PSD".

"Toţi aceşti colegi ai mei au fost sau vor veni pentru a da declaraţii în acest dosar", a precizat Vanghelie.

Aura Vasile: Sunt învinuită că aş fi dat mită în secţii de votare la prezidenţiale

Deputatul PSD Aura Vasile a declarat, pentru MEDIAFAX, că a fost învinuită de dare de mită în secţiile de votare la alegerile prezidenţiale din 2009, ea precizând că s-a prezentat la Parchet şi a negat, în faţa procurorilor, acuzaţiile aduse.

Aura Vasile a arătat că în data de 8 martie a fost anunţată, la grupul parlamentar al PSD de la Camera Deputaţilor, că a primit o citaţie pentru a se prezenta în ziua următoare, pe 9 martie, la Parchetul de pe lângă ICCJ, fiind învinuită de dare de mită electorală, potrivit articolului 29, alineat 4 din Legea 370, privind alegerea preşedintelui.

Deputatul PSD a precizat că în data de 9 martie s-a prezentat la procurori, conform solicitării din citaţie, care i-au transmis că există o reclamaţie la adresa sa în care se arată că, în ziua votului, la alegerile prezidenţiale, ar fi mers prin secţiile de vot şi ar fi dat bani, respectiv mită electorală.

Aura Vasile a precizat că le-a transmis procurorilor, la acea dată, că atât în turul întâi, cât şi în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale din 2009 a intrat într-o singură secţie de vot, cea în care votează de obicei, în jurul orei 8.30, după care a plecat.

Ea a precizat că această discuţie cu procurorii a venit în urma operaţiei pe care a avut-o la mână şi că, din acest motiv, întâlnirea s-a oprit atunci la acest punct, urmând a continua la o altă dată.

"Am fost citată telefonic ieri (miercuri - n.r.), pentru azi (joi - n.r.), la ora 9.00. Am răspuns solicitării procurorilor de a mă prezenta şi le-am spus ce v-am spus şi dumneavoastră", a precizat Aura Vasile.

Ea a arătat că şi în cazul preşedintelui PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, este vorba despre aceleaşi acuzaţii, menţionând că nu ştie cine a făcut reclamaţiile respective.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici