Vanghelie: Videanu a concesionat teren unei firme a lui Dorin Cocoş, printr-o licitaţie trucată

Liderul PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, l-a acuzat, duminică, pe primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, că ar fi concesionat, printr-o licitaţie trucată, un teren la un preţ subevaluat, aflat în centrul Capitalei, unei firme în spatele căreia s-ar afla Elena Udrea şi Dorin Cocoş.

1 afișare
Imaginea articolului Vanghelie: Videanu a concesionat  teren unei firme a lui Dorin Cocoş, printr-o licitaţie trucată

Vanghelie: Videanu a concesionat teren unei firme a lui Dorin Cocoş, printr-o licitaţie trucată

Potrivit lui Vanghelie, la licitaţia respectivă au participat trei firme, respectiv Euro Hotels International, în spatele căreia s-ar afla Elena Udrea şi Dorin Cocoş, Societatea Dali Exim, care aparţine lui Dorin Cocoş, şi o altă firmă – Com Trans Viaggi - al cărei sediu s-ar afla în hotelul lui Dorin Cocoş.

Preşedintele PSD Bucureşti a precizat, totodată, că pentru terenul în cauză, care se află pe strada Polizu nr. 6, având 518 metri pătraţi, câştigătoarea licitaţiei, respectiv firma Euro Hotels International, plăteşte circa 20.000 euro pe an, până în 30.000 euro pe an, sumă pe care o consideră „derizorie” dacă se ia în calcul preţul de piaţă al terenurilor din zona respectivă.

Potrivit lui Vanghelie, concesiunea respectivă, făcută pe 49 de ani, a fost votată în 14 mai 2006 de Consiliul General, în speţă de consilierii PD şi PNL, iar expunerea de motive pentru această concesiune a fost semnată de primarul general Adriean Videanu.

Vanghelie a arătat, totodată, că nu va sesiza Parchetul în acest caz, considerând că această instituţie se poate autosesiza, dacă va considera că este necesar.

Presa a relatat despre licitaţia pentru terenul din strada Polizu, imediat după ce Consiliul General al Municipiului Bucureşti a adoptat proiectul de hotărâre privind concesiunea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici