Vârful Moldoveanu, excursie cu peripeţii pentru doi bătrâni şi un tânăr

Trei excursionişti, doi bătrâni şi un tânăr, au avut o experienţă periculoasă pe Vârful Moldoveanu. Printre cei trei era şi un bărbat de 70 de ani, cu boli cardiace, fără medicamente de rezervă la el. „Vârful Moldoveanu NU este pentru oricine!!! Nu-l subestimaţi!”, spun salvamontiştii.

4674 afișări
Imaginea articolului Vârful Moldoveanu, excursie cu peripeţii pentru doi bătrâni şi un tânăr

Vârful Moldoveanu, excursie cu peripeţii pentru doi bătrâni şi un tânăr

Un grup format dintr-un tânăr de 37 de ani şi o pereche în vârstă, în jur de 70 de ani - bărbatul cardiac, fără medicamente de rezervă la el - s-a luptat o zi întreagă să urce pe vârf, unde au ajuns la ora 17.00, spun cei de la Salvamont Argeş.

„Nu a fost îndeajuns, au decis să coboare prin Galbenă - varianta mai lungă - fără să ţină cont că se întunecă. În Gura Zbuciumatului, cei trei se sperie de ceva care cred că a fost un urs, astfel că se reîntorc în creastă, tânărul plecând singur pe Scărişoara, cu gând să anunţe în Nucşoară. Prima noapte bătrânii o petrec în bordeiul ciobănesc din Galbenă”, arată sursa citată.

Când s-a scurs timpul în care ar fi trebuit că cei trei să ajungă la maşina personală, salvamontiştii au mers către stâna lui Burnei, de unde au aflat informaţii de la turiştii care coborau. Spre seară, patru salvamontişti au urcat cu haine, mâncare şi ceai la cei doi bătrâni, planul iniţial fiind să fie evacuaţi cu un elicopter, în zori.

„Cu ajutorul telefonului prin satelit s-a stabilit că cei doi au mâncat şi se simt în stare să coboare, dacă sunt ajutaţi. Coborârea a durat toată noaptea, astfel că după a doua noapte pe munte, cei doi ajung la auto personal parcat în capătul văii. Între timp, deja pe întuneric, persoana de 37 de ani a coborât la cabană în Poieni, de unde a fost preluat de un echipaj de jandarmi care l-a adus la baza Salvamont Nucşoară unde a rămas peste noapte. Repetăm: abordaţi vârful Moldoveanu aşa cum se cuvine!”, adaugă Salvamont Argeş.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici