Varianta 5 la proba de Matematică a tezelor cu subiect unic

Elevii care susţin tezele cu subiect unic în sesiunea specială au de rezolvat, la Matematică, varianta cu numărul 5, proba fiind programată să înceapă marţi, la ora 12.00, potrivit Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului.

403 afișări
Imaginea articolului Varianta 5 la proba de Matematică a tezelor cu subiect unic

Varianta 5 la proba de Matematică a tezelor cu subiect unic

În prezenţa Comisiei Naţionale de organizare, la ora 8.45 a fost extrasă varianta cu numărul 5 pentru proba de Matematică la clasele a VII-a şi a VIII-a, prevăzută în cadrul sesiunii speciale pentru susţinerea tezelor cu subiect unic.

La această probă sunt aşteptaţi să participe cei peste 13.000 de elevi amânaţi în semestrul I.

În intervalul orar imediat următor, cele 668 de centre de comunicare din ţară vor prelua, decripta şi multiplica variantele de subiect. Acestea trebuie distribuite către unităţile de învăţământ până la ora 11.30. Proba este programată să înceapă la ora 12.00, iar durata susţinerii este de două ore din momentul primirii subiectelor de către fiecare elev.

Subiectele au un grad de dificultate mediu şi sunt elaborate în cadrul Centrului Naţional pentru Curriculum şi Evaluare în Învăţământul Preuniversitar, conform programei şcolare parcurse până la data desfăşurării tezei şi cu temele selectate din programa şcolară.

Potrivit calendarului perioadei speciale a tezelor pentru clasele a VII-a şi a VIII-a, în 15 februarie elevii vor susţine proba la Limba şi literatura maternă (ambele clase), în 20 februarie - la Limba şi literatura română (ambele clase) şi în 22 februarie - la Istorie/Geografie (numai pentru clasa a VIII-a). Depunerea contestaţiilor va avea loc în data de 29 februarie.

Dacă, după a doua perioadă de teze pentru semestrul I vor exista elevi care vor absenta, aceştia mai pot susţine probele în sesiunea specială din lunile mai - iunie.

Tezele vor fi evaluate în centre special desemnate în acest sens. Fiecare lucrare va fi evaluată de doi profesori, alţii decât cei din unităţile de învăţământ de la care provin tezele. Baremul unic de evaluare şi notare va fi postat pe site-ul http://examene.edu.ro, după desfăşurarea fiecărei probe. Activitatea de evaluare va dura maxim 3 zile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici