Varianta cu nr. 8, la cea de-a doua probă scrisă a bacalaureatului

La a doua probă scrisă a sesiunii de toamnă a bacalaureatului, respectiv cea la limba şi literatura maternă, susţinută vineri, candidaţii vor avea de rezolvat varianta cu numărul 8.

1 afișare
Imaginea articolului Varianta cu nr. 8, la cea de-a doua probă scrisă a bacalaureatului

Varianta cu nr. 8, la cea de-a doua probă scrisă a bacalaureatului

La această probă au fost înscrişi 365 de candidaţi. Examenul destinat minorităţilor este susţinută în croată, germană, maghiară, sârbă, ucraineană şi slovacă.

În ziua precedentă ei au susţinut prima probă scrisă, pe cea de limba şi literatura română. Au fost înscrişi 28673, prezenţi 27.529, respectiv 96 la sută. Au fost eliminaţi 31 de candidaţi, din 16 judeţe, cei mai mulţi, respectiv şapte, din Braşov.

Reprezentanţii Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, au apelat la subiectul de rezervă pentru şapte judeţe, nouă dintre candidaţi susţinând bacalaureatul la ora 13:00.

În zilele precedente, candidaţii au susţinut probele orale la limba şi literatura română, limba şi literatura maternă şi limba şi literatura modernă.

În 27 august, examenul va continua cu proba obligatorie a profilului, în 28 august - o probă la alegere din aria curriculară corespunzătoare specializării (scrisă sau practică), iar în 29 august - ultima zi de examen - cu o probă la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare (scrisă sau practică).

Rezultatele la probele scrise vor fi afişate în 31 august (până la orele 16.00), iar contestaţiile vor fi depuse în aceeaşi zi, între orele 16.00 şi 20.00. În 1-2 septembrie vor fi rezolvate contestaţiile, astfel ca în 3 septembrie să fie afişate rezultatele finale.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici