Varianta cu numărul 9 pentru ultima probă a tezelor cu subiect unic

Cei aproape 430.000 de elevi înscrişi la începutul anului şcolar 2007-2008 în clasele a VII-a şi a VIII-a susţin, vineri, ultima probă a tezelor cu subiect unic din aceast semestru, varianta extrasă la limba şi literatura română având numărul 9.

7 afișări
Imaginea articolului Varianta cu numărul 9 pentru ultima probă a tezelor cu subiect unic

Varianta cu numărul 9 pentru ultima probă a tezelor cu subiect unic

Extragerea variantei de subiect din cele zece elaborate de Centrul Naţional pentru Curriculum şi Evaluare în Învăţământul Preuniversitar (CNCEIP) a avut loc la ora 8.30, la sediul CNCEIP, în prezenţa comisiei naţionale de organizare.

În intervalul orar imediat următor, cele 896 de centre de comunicare din ţară vor prelua, decripta şi multiplica variantele de subiect. Acestea trebuie distribuite către unităţile de învăţământ până la ora 11.30. Proba este programată să înceapă la ora 12.00, iar durata susţinerii este de două ore din momentul primirii subiectelor de către fiecare elev.

Subiectele sunt elaborate în cadrul Centrului Naţional pentru Curriculum şi Evaluare în Învăţământul Preuniversitar, potrivit programei şcolare parcurse până la data desfăşurării tezei, în conformitate cu temele selectate din programa şcolară şi comunicate şcolilor.

Tezele vor fi evaluate în centre special desemnate. Fiecare lucrare va fi evaluată de doi profesori, alţii decât cei din unităţile de învăţământ de la care provin tezele. Baremele unice de evaluare şi notare vor fi postate pe site-ul http://examene.edu.ro, după desfăşurarea tezelor cu subiect unic.

Activitatea de evaluare va dura maxim trei zile. Evaluarea se face pe baza unui punctaj pe scara 1-100, acordându-se 90 de puncte pentru răspunsurile corecte şi complete şi 10 puncte, din oficiu, cu respectarea strictă a baremului unic de evaluare şi notare.

Profesorul care predă la clasă are obligaţia de a analiza, împreună cu elevii, tezele şi rezultatele obţinute la acestea, în perioada stabilită pentru această activitate şi răspunde, în perioada de analiză a tezelor, de integritatea şi de neintervenţia pe textul lucrării scrise.

După perioada de analiză a tezelor - cinci zile din momentul afişării rezultatelor - se pot depune eventualele contestaţii la comisia din unitatea de învăţământ. Termenul limită până la care acestea pot fi depuse este 11 ianuarie 2008.

Elevii care nu au susţinut tezele în această sesiune fiind amânaţi au la dispoziţie perioadele speciale de teze prevăzute prin calendar. Pentru semestrul I, elevii pot participa la teza/tezele la care au absentat, în perioada specială din luna februarie, conform următorului calendar: 12 februarie 2008 - Matematică, 15 februarie 2008 - Limba şi literatura maternă, 20 februarie 2008 - Limba şi literatura română şi 22 februarie 2008 - Istorie/Geografie (numai pentru clasa a VIII-a).

Depunerea contestaţiilor este prevăzută pentru data de 29 februarie 2008. De asemenea, mai există o perioadă specială în lunile mai - iunie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici