Varianta pentru proba obligatorie a profilului are numărul 3

Bacalaureatul continuă, marţi, cu proba obligatorie a profilului pentru care elevii au de rezolvat varianta cu numărul 3, extrasă de Cristian Adomniţei, ministrul Educaţiei Cercetării şi Tinererului, din o sută de variante posibile.

64 afișări
Imaginea articolului Varianta pentru proba obligatorie a profilului are numărul 3

Varianta pentru proba obligatorie a profilului are numărul 3

Este vorba despre o probă scrisă (D), cu trei discipline de examen, în funcţie de profilul clasei în care a învăţat elevul şi specializarea urmată, respectiv Matematica ( are patru tipuri de subiecte ), Istoria românilor şi Geografia României. Au fost pregătite şase rânduri de subiecte. Pentru toate varinata de subiect are numărul 3.

Subiectele vizează filiera teoretică, vocaţională şi tehnologică.

Filiera teoretică cuprinde şi ea două secţiuni, real (cu specializarea matematică informatică şi ştiinţele naturii) pentru fiecare din ele elevii având ca disciplină de examen Matematica şi uman, cu specializările filologie şi ştiinţe sociale, având la alegere Istoria românilor şi Geografia României.

Filiera vocaţională vizează profilul artistic, teologic şi educaţie fizică şi sport. Tot aici mai exitsă şi profilul militar şi cel pedagogic.

Filiera tehnologică cuprinde profilul servicii şi profilul resurse naturale şi protecţia mediului, dar şi profilul tehnic.

Ultima probă a examenului de Bacalaureat, cea la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare, scrisă sau practică, va avea loc miercuri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici