Variantele 9, 97 şi 87, la proba obligatorie a profilului de la bacalaureat

Absolvenţii de liceu care susţin, luni, lucrările scrise la Matematică, Geografie sau Istorie, în cadrul probei obligatorii a profilului la sesiunea a doua a examenului de bacalaureat, au de rezolvat variantele de subiect 9, 97 şi 87.

95 afișări
Imaginea articolului Variantele 9, 97 şi 87, la proba obligatorie a profilului de la bacalaureat

Variantele 9, 97 şi 87, la proba obligatorie a profilului de la bacalaureat (Imagine: Mediafax Foto)

Cele trei variante de subiect sunt valabile pentru candidaţii din sesiunea curentă care au promovat probele orale, iar elevii din sesiunile anterioare care au solicitat reluarea probelor nepromovate vor avea de rezolvat doar varianta 9.

Pentru proba obligatorie a profilului au fost înscrişi peste 40.000 de candidaţi, majoritatea (aproximativ 38.000) optând pentru Matematică.

Membrii Comisiei Naţionale au extras variantele de subiect la ora 9.00, într-o şedinţă publică organizată la sediul Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului. După anunţarea variantei extrase, prin intermediul postului Radio România Actualităţi, comisiile de examen au trecut la multiplicarea subiectelor în număr egal cu al candidaţilor şi la distribuirea lor în săli.

Candidaţii nu au voie să intre în sălile de examen cu orice fel de lucrări, manuale, dicţionare, notiţe sau însemnări care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum şi cu orice mijloc electronic de comunicare.

Proba la alegere din aria curriculară corespunzătoare specializării (scrisă sau practică) este programată marţi, iar ultima probă, cea la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare corespunzătoare specializării (scrisă sau practică) va fi miercuri.

În 29 august vor fi afişate primele rezultate (până la ora 16.00) şi depuse contestaţiile (între 16.00 şi 20.00), în 30 şi 31 august vor fi rezolvate contestaţiile, iar pe 1 septembrie vor fi afişate rezultatele finale.

La sesiunea august - septembrie a examenului de bacalaureat s-au înscris 54.982 de absolvenţi de liceu care nu s-au prezentat sau nu au promovat în sesiunile anterioare. Candidaţii din această sesiune au fost repartizaţi în 157 de centre de examen, iar lucrările lor la probele scrise vor fi evaluate în 59 de centre regionale.

Candidaţii care au obţinut o notă sub 5 sau nu s-au prezintat la o probă orală au fost declaraţi "respinşi", respectiv "neprezentaţi" şi au pierdut dreptul de a participa la probele următoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici