Vasile Cepoi: Dacă se blochează reorganizarea sistemului medical nu mai are rost să rămân în funcţie

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Vasile Cepoi, a declarat că în situaţia în care reorganizarea sistemului medical se blochează nu mai are rost să rămână în funcţie, adăugând că Guvernul va decide dacă prezenţa sa la minister mai este necesară.

1111 afișări
Imaginea articolului Vasile Cepoi: Dacă se blochează reorganizarea sistemului medical nu mai are rost să rămân în funcţie

Vasile Cepoi (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Vasile Cepoi a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX că vestea retragerii legii sănătăţii din dezbatere a aflat-o vineri seară, în timp ce ieşea de la Universitate, unde a predat un curs, adăugând că este vorba despre o decizie politică luată în urma unei dezbateri care a stârnit pasiuni.

Întrebat dacă va mai rămâne, în aceste condiţii, în postul de secretar de stat al Ministerului Sănătăţii, Vasile Cepoi a precizat că va avea discuţii pe această temă la minister şi la Guvern.

"Nu ştiu ce se va întâmpla. Voi avea o discuţie la minister şi la Guvern. Vor decide dacă prezenţa mea mai este necesară acolo. Eşti numit şi revocat în funcţie de necesităţi. Nu mi-am dorit neapărat această funcţie, am fost rugat să accept. Totuşi, nu-mi imaginez că lucrurile în sănătate se blochează aici. S-a retras legea pe moment, dar ceva trebuie făcut", a precizat Vasile Cepoi.

El a adăugat că nu va rămâne la Ministerul Sănătăţii doar pentru a sta degeaba.

"Degeaba nu mă duc să stau. Nu-mi stă în caracter asta. Am destule proiecte la nivel local. Dacă reorganizarea se blochează, chiar nu mai are rost să rămân în funcţie. Am însă îndoieli că nu se mai poate face nimic. Există şi varianta să facem o nouă lege", a spus Vasile Cepoi.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, la Cotroceni, că cere public premierului retragerea proiectului Legii sănătăţii, el menţionând că face acest lucru văzând că o mare parte din public şi majoritatea celor din sănătate nu vor schimbarea sistemului.

Băsescu a spus că vrea să facă o observaţie vizavi de faptul că "nimeni din sistem nu vrea schimbarea acestuia".

Vineri seară, ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, a retras din dezbaterea publică proiectul de lege privind organizarea şi funcţionarea sistemului sanitar din România, la solicitarea primului-ministru Emil Boc, a anunţat Guvernul.

Guvernul a suplimentat, miercuri, numărul posturilor de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, de la două la trei asfel de funcţii, pentru a permite instalarea la minister a medicului Vasile Cepoi, şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Iaşi.

Noul secretar de stat va coordona în mod direct, alături de ministru, procesul de reformă în sistemul de sănătate.

Până la acest moment, organigrama Ministerului Sănătăţii a inclus două posturi de secretar de stat, ocupate de către profesorul Adrian Streinu-Cercel şi, respectiv, Cristian Irimie.

Organigrama ministerului include şi un post de subsecretar de stat, care va fi ocupat de medicul Andrei Georgescu, şeful Unităţii de Primiri Urgenţe de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, după demisia lui Raed Arafat. Premierul Emil Boc a semnat miercuri decizia de numire a medicului Andrei Georgescu în postul de subsecretar de stat în minister.

Doctorul Tudor Ciuhodaru, deputat UNPR, a fost eliberat, joi, din funcţia de consilier onorific la Ministerul Sănătăţii pe probleme de urgenţă, la două zile de la numirea lui, a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al MS, Oana Grigore.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici