Vasile Dîncu a conferit Emblema de Onoare a Armatei României urmaşilor a doi militari căzuţi în Afganistan

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a conferit, duminică, cea mai înaltă distincţie a Armatei române, Emblema de Onoare a Armatei României, fratelui, respectiv surorii a doi militari bistriţeni, căzuţi la datorie în Afganistan.

447 afișări
Imaginea articolului Vasile Dîncu a conferit Emblema de Onoare a Armatei României urmaşilor a doi militari căzuţi în Afganistan

Vasile Dîncu a conferit Emblema de Onoare a Armatei României urmaşilor a doi militari căzuţi în Afganistan

Vasile Dăncu a fost, duminică, în vizită, la Brigada 81 Mecanizată „General Grigore Bălan”.

„M-am informat cu privire la dotarea şi nivelul de pregătire a acestei mari unităţi de elită a armatei noastre, cu o experienţă impresionantă dobândită în teatrele de operaţii şi în exerciţii naţionale şi internaţionale. Şi pentru că vorbim despre misiunile din teatrele de operaţii, am dorit să cinstesc, cu acest prilej, memoria a doi eroi bistriţeni căzuţi la datorie în Afganistan, acordând cea mai înaltă distincţie a armatei noastre celor care le duc mai departe misiunea în aceeaşi brigadă în care au depus jurământul de credinţă faţă de Ţară şi de fraţii lor”, a spus Vasile Dîncu.

Astfel, ministrul Apărării a conferit Emblema de Onoare a Armatei României plutonierului-adjutant Daniel Claudiu Sfecheş, fratele sublocotenentului post-mortem Marius Florin Sfecheş, care şi-a pierdut viaţa în 2010 şi plutonierului-major Anca Filip, sora sublocotenentului post-mortem Cristian-Petru Filip, căzut în acelaşi atac.

În aceeaşi atmosferă, Dîncu a conferit emblema şi unor militari răniţi din cadrul aceleiaşi brigăzi, care, prin curaj şi prin spirit de sacrificiu pe câmpul de luptă, sunt în fiecare zi exemple de patriotism autenti.

Este vorba de plutonier-adjutant Vasile Zbânca, plutonier-adjutant (rtr. ) Florin Boc, sergent major Gabriel Czifrak, sergent Ionuţ-Marius Brumă, caporal clasa I Ioan-Iosif Reman, fruntaş Floare Dorian-Emil Reman.

Dîncu s-a întâlnit şi cu reprezentanţii filialelor locale ale asociaţiilor militarilor rezervişti, pe care i-a asigurat pe aceştia că sunt la curent cu problemele cu care se confruntă şi că autorităţile încearcă să găsească soluţii pragmatice pentru rezolvarea acestora, în special a celor legate de eliminarea inechităţilor din sistemul de pensii militare.

„Suntem în permanent dialog cu conducerea structurilor centrale ale acestor asociaţii şi am toată încrederea că vom reuşi să deblocăm procesul legislativ prin care să acordăm tratament egal şi corect tuturor celor din rezerva armatei, indiferent de perioada în care şi-au servit ţara”, a mai spus Vasile Dîncu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici