Vaslui: 63 de persoane din Bârlad, evacuate din cauza inundaţiilor

Un număr de 63 de persoane din Bârlad au fost evacuate miercuri seară din propriile locuinţe, după ce o viitură puternică le-a inundat gospodăriile, iar două trenuri personale au rămas blocate în staţia Bârlad, după ce linia ferată a fost acoperită de ape.

3 afișări
Imaginea articolului Vaslui: 63 de persoane din Bârlad, evacuate din cauza inundaţiilor

Vaslui: 63 de persoane din Bârlad, evacuate după ce le-au fost inundate locuinţele

Măsura a fost dispusă de către autorităţile locale deoarece, potrivit prefectului judeţului Vaslui, Ciprian Iftimoaei, le este pusă viaţa în pericol. Toate familiile vor fi mutate temporar, până la găsirea unor soluţii, în internatul Liceului "Mihai Eminescu" din Bârlad, trasnmite corespondentul MEDIAFAX.

Tot miercuri seara, două trenuri de persoane au rămas blocate în Staţia CFR Bârlad din cauza inundării liniei ferate pe teritoriul comunei Tutova, judeţul Vaslui.

Peste 100 de persoane care trebuiau să circule spre Bârlad stau de câteva ore în cele două trenuri, în aşteptarea deblocării căii feroviare pentru a putea ajunge la destinaţie. Din păcate, susţin autorităţile vasluiene, deocamdată nu sunt prea multe şanse ca lucrările de decolmatare a liniei ferate să fie finalizate în cursul nopţii.

De aceea, Prefectura Vaslui caută mijloace de transport auto pentru ca cele 100 de peroane să nu-şi petreacă întreaga noapte în tren.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici