Vaslui: 78 de cazuri de hepatită de tip A, majoritatea la copii, în două localităţi. Un focar, închis

Un număr de 78 de cazuri de hepatită virală de tip A au fost confirmate de Direcţia de Sănătate Publică Vaslui în cele două focare din localităţile Păltiniş şi Doagele, unul dintre acestea fiind declarat închis, în timp ce celălalt se află în continuare sub supravegherea autorităţilor.

102 afișări
Imaginea articolului Vaslui: 78 de cazuri de hepatită de tip A, majoritatea la copii, în două localităţi. Un focar, închis

Vaslui: 78 de cazuri de hepatită de tip A, majoritatea la copii, în două localităţi. Un focar, închis (Imagine: Shutterstock)

Autorităţile sanitare vasluiene au declarat închis focul de hepatită virală de tip A din localitatea Păltiniş, unde, pe parcursul a jumătate de an, au fost înregistrate 52 de cazuri de boală, din care 35 la copii sub 14 ani, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Cel de-al doilea focar de boală, din localitatea Doagele, este în continuare sub supravegherea medicilor epidemiologi ai Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, deşi ultimul caz înregistrat a fost pe 22 octombrie.

"În acest focar, 26 de persoane au fost confirmate cu hepatită de tip A, toate pe criterii serologice. În localitatea Păltiniş, pentru prevenirea creşterii numărului de cazuri, s-a intervenit prin vaccinarea a 127 de persoane care au venit în contact cu cei bolnavi, din care 120 au fost copii”, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al DSP Vaslui, Mihaela Topliceanu.

Autorităţile sanitare nu au mai realizat imunizarea în masă în localitatea Doagele întrucât, atunci când focarul era în evoluţie, DSP Vaslui nu dispunea de vaccin antihepatic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici