Vaslui: Adolescentul găsit în stare gravă, cu hipotermie, a plutit pe lac în derivă peste 14 ore

Băiatul de 15 ani găsit în stare gravă, cu hipotermie, în cursul dimineţii de miercuri, plutind în derivă pe mijlocul barajului de la Puşcaşi, situat la zece kilometri de municipiul Vaslui, a stat peste 14 ore, la temperaturi sub zero grade, pe o plută improvizată din beţe şi recipiente din plastic.

400 afișări
Imaginea articolului Vaslui: Adolescentul găsit în stare gravă, cu hipotermie, a plutit pe lac în derivă peste 14 ore

Vaslui: Adolescentul găsit în stare gravă, cu hipotermie, a plutit pe lac în derivă peste 14 ore

Potrivit cercetărilor desfăşurate de poliţiştii vasluieni, adolescentul s-a urcat, în cursul după-amiezii de marţi, pe o plută improvizată, pe care şi-a confecţionat-o singur din beţe şi recipiente din plastic, pentru a pescui pe barajul de acumulare de la Puşcaşi, a cărui suprafaţă s-a dezgheţat recent, transmite corespondentul MEDIAFAX.

La un moment dat, când se afla pe mijlocul lacului, vasluianul şi-a scăpat în apă singura vâslă pe care o avea, astfel încât nu a mai avut cu ce ajunge la mal. În consecinţă, adolescentul a rămas pe acea plută improvizată până în cursul dimineţii de miercuri, când a fost observat de paznicii barajului, care au anunţat Poliţia din comună.

Scos la mal, vasluianul a fost stabilizat de echipajul medical al ambulanţei deplasate la intervenţie, ulterior fiind transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui. Medicii au decis să-l transfere pe adolescent la o unitate medicală din Iaşi din cauza degerăturilor suferite în perioada cât a stat pe acea plută improvizată.

Iniţial, adolescentul declarase echipajului medical de pe ambulanţa care l-a transportat la spitalul vasluian că ar fi fost lăsat pe acea plută improvizată de nişte prieteni.

Poliţiştii au mai stabilit că vasluianul locuia fără forme legale, împreună cu mama sa, în localitatea Laza, situată în imediata vecinătate a barajului de la Puşcaşi, unde a fost găsit plutind în derivă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici